Nem vegansk curry – med kikærter og kokosmælk

| | 1 kommentar

Denne vegansk curry er meget velsmagende og nem at lave. Den tager 30 minutter at lave og da der ikke indgår ret mange ingredienser i den, så det er også en meget billig ret.

Jeg elsker retter, der er nemme at lave og dette er den nemmeste veganske ret, som jeg har lavet.




Følgende ingredienser indgår i nem vegansk curry

  • 1 halvt løg (jeg brugte rødløg, men almindelig løg kan også bruges)
  • 3 fed hvidløg
  • En lille knold ingefær
  • 1 dåse kikærter
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1/2 brocolli
  • 2 tomater
  • Saften af en 1/2 citron
  • Persille
  • Olivenolie til stegning
  • 2 tsk karry
  • 1 tsk koriander pulver
  • 1 tsk spidskommen
  • Salt og peber

Tilbehør

  • Ris
nem vegansk curry

Har “photoshoppet” flasken med ekstra jomfru olivenolie ind i billedet, da jeg glemte den. Det er derfor, det ser lidt underligt ud.

Sådan laver du nem vegansk curry

Det første, man skal gøre er at skrælle ingefæren. Derefter hakkes løg, hvidløg og ingefær fint.

nem vegansk curry

Dernæst plukkes, der buketter af brocollien. Jeg brugte ca. halvdelen, skyllede buketterne under vand og lagde dem til side.

nem vegansk curry

Så sættes, der en gryde, eller pande (jeg brugte en wok pande) på komfuret. Der skrues op for blusset og tilsættes hakket løg, hvidløg og ingefær. Det skal have lov at sautere lidt i et par minutter i olien på medium varme.

nem vegansk curry

Derefter tilsættes karry, spidskommen og koriander og det skal også have lov at sautere lidt så den gode smag bliver frigivet.

nem vegansk curry

Så tilsættes de hakkede tomater og der røres rundt med en grydeske, så det bliver blandet godt.

nem vegansk curry

nem vegansk curry

Tilsæt også kokosmælk. Alternativt kan man bruge soyamælk, eller traditionelle mælkeprodukter (men så er det ikke vegansk). Mælken skal koge før der tilsættes kikærter.

nem vegansk curry

Se også min opskrift på nemme og sprød falafler i ovn



Ris laves

Imens man venter på at det koger, så kan man udnytte tiden til at koge ris i en lille gryde. Ris er tilbehøret til nem vegansk curry. Jeg brugte basmati ris og plejer at bruge en kop vand til halv kop ris. Først skal vandet koge, så tilsættes ris og der skrue ned på laveste blus og låg lægges på. Efter der er gået 20 minutter er risen færdig.

nem vegansk curry

Imens er kokosmælken begyndt at koge. Det skal kun simre. Det må ikke koge for meget. Der tilsættes nu kikærter og brocolli. Der røres godt rundt. Det skal simre i 10 – 15 minutter, eller indtil brocolli buketterne er al dente (betyder at de ikke er helt møre, men der stadig er bid i dem).
nem vegansk curry
nem vegansk curry

Endeligt tilsættes salt, peber og saften af en halv citron.



nem vegansk curry

Det serveres i en skål med ris og man kan vælge at tilsætte lidt persille på toppen.

nem vegansk curry

Voila nem vegansk curry  🙂

Kommentarer

  1. Helle siger:

    Super lækker ret og let at lave. Tak :-

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *