Kan man lave sprøde forårsruller i en airfryer, der er lige så gode som dem, man kan købe på en kinesisk take-away restaurant? Ja, det kan man! Faktisk vil jeg vove den påstand, at det både er billigere og nemmere, end du tror.
Jeg har lavet disse forårsruller med stor succes flere gange, og min ven siger, at de smager 10 gange bedre end dem man kan købe på kinagrillen.
Som en ekstra bonus kan de fryses, så du altid har en lækker og hurtig løsning klar til travle dage. Så prøv at følge min opskrift. Jeg tror ikke du bliver skuffet 😉
Ingredienser til sprøde forårsruller i airfryer
Forårsrulle dej
Jeg bruger forårsrulle dej fra frost. Produktet hedder TYJ spring roll pastry (den med grønt mønster) og kan købes i asiatiske supermarkeder. Pakken består af 40 ark, så der vil være noget til overs. Tø det op i køleskabet natten før brug.
Grøntsager
Af de aromatiske grøntsager bruger jeg forårsløg, hvidløg og ingefær, som tilføjer masser af smag.
Grøntsager, der giver fylde, som gulerødder, kål og shiitake (brune svampe), er perfekte til kinesiske forårsruller, da de ikke frigiver vand under stegning. Jeg bruger også grønne bønner fra frost, der sælges som “Haricot Verts”. De har en skøn smag og er meget nemme at arbejde med.
Jeg havde også en rød peber i køleskabet, som jeg brugte til denne ret for at undgå madspild.
Brug dine yndlingsgrøntsager, eller hvad du lige har på lager. Men vælg grøntsager, som har en vis fasthed og bid. Vi vil gerne undgå at fyldet bliver for fugtigt, da det kan forhindre, at forårsrullerne bliver sprøde og lækre med den perfekte “crunchy” skorpe.
Kød
Jeg bruger hakket oksekød (med lav fedtprocent), som primær proteinkilde i denne ret. Alternativt kan du bruge hakket svinekød, hakket kyllingekød, eller rejer.
Asiatiske sauces
Af soyasauce bruger jeg Kikkoman Soyasauce. Den tilføjer salt, så det ikke er nødvendigt at tilføje salt ellers. Man kan bruge soya sauce med lavere saltindhold, men det har jeg ikke prøvet.
Jeg bruger også østerssauce, som tilfører umami smag til de kinesiske forårsruller. Den giver den salte, søde og syrlige smagskombination. Østerssauce er en must-have sauce i det asiatisk køkken.
Den søde chilisauce er til at dyppe de sprøde forårsruller i, når de er færdige. Den løfter lige smagsoplevelsen og gør hver bid ekstra lækker.
Sådan gør du
Mariner kødet
Tilføj kød, mel, hvid peber, soya sauce, og sukker i en skål. Bland det godt med en ske, eller spatel og stil det i køleskabet, hvor det skal have lov at hvile i 30 minutter, så alle smagene kan trænge ind.
Grøntsager
Det er en god idé at snitte alle grøntsagerne på forhånd. Start med at snitte gulerødder i små stave. Hvis du vil have et indtryk af, hvor tynde de skal være så tag en tændstik og mål dem efter.
Brug et mandolinjern til at snitte hvidkålen fint. Det går meget hurtigere og er nemmere.
Grønne bønner (haricot verts) optøs i et par minutter i kogt vand.
Snit grønne bønner, rød peber og shiitake i små stykker, eller tynde stave.
Steg kød og grøntsager
Start med at varme olien i panden op til høj varme og tilføj derefter kødet. Brug en spatel eller grydeske og bryd det i små stykker imens du rører det rundt og gennemsteger det til det får en flot stegeflade.
Sæt det til side i en skål efter stegning.
På middel til høj varme steges revet ingefær og hvidløg under omrøring. De skal have en let gylden stegeflade (ca. 2 – 3 min).
Tilsæt derefter grøntsagerne i følgende rækkefølge
- Forårsløg
- Gulerødder
- Grønne bønner
- Rød peber
- Hvidkål
- Shiitake
Grøntsagerne skal lynsteges ved meget høj varme. Så det er vigtigt ikke at overfylde panden med grøntsager, da de så kommer til at koge. Steg hellere lidt ad gangen og stil det til side i en skål.
Fyldet kombineres
Tilsæt kødet til grøntsagsblandingen sammen med østerssauce. Giv det hele en sidste blanding. Afkøl fyldet, inden det tages i brug.
Samling af forårsruller
Start med at blande 1 spsk mel og 4 spsk vand i en skål. Det skal være flydende. Det er til den “mel-lim”, som vi skal bruge til at forsegle forårsrullerne med.
Placer derefter et ark af forårsrulle dejen på et rent og tørt køkkenbord. Den skal have form som en diamant.
Et par centimeter fra spidsen i bunden lægges 2 spsk fyld med top. Rul dejen fra bunden mod midten. Fold derefter hjørnerne ind mod midten, så dejen får form som en konvolut. Smør mel-lim på “konvoluttens” hjørner og rul dejen fra midten til toppen.
Tilberedning af sprøde forårsruller i Airfryer
Forvarm airfryeren til 180° Celcius i 3 min.
Læg 4 – 5 forårsruller i bunden af airfryeren (undgå at overfylde den!). Pensel dem med olie på siden der vender op ad.
Airfry dem i 4 min på 180° Celcius . Vend dem og pensl dem på den anden side. Steg dem i 4 min på den anden side også.
Så er første portion klar til servering.
Velbekomme! 😊
Frysning
Hvis du ikke får spist alle forårsrullerne kan de sagtens fryses. De skal bare helst fryses før tilbedring i airfryeren (i rå tilstand).
Læg forårsullerne på et skærebræt med luft imellem. Der skal være luft imellem, så de ikke klistrer sammen og går i stykker.
Hvis du har fyldt skærebrættet op, så laver du en ny etage ved at lægge et stykke bagepapir ovenpå og fylder det op også.
Efter ca. 3 timer i fryseren kan de puttes i fryseposer. Husk at portionsanrette poserne. Jeg har fx 5 forårsruller i hver pose fordi jeg spiser 5.
Tilberedning fra frost
Forvarm airfryeren til 200 ° Celcius i 3 minutter og giv dem 10 min. Vend dem, når når halvdelen af tiden er gået. Husk også at pensle med olie på begge sider.
Sprøde forårsruller i airfryer
Udstyr
- Airfryer
- Køkkenvægt
- Stegepande
- Mandolin-/ og rivejern
- Skåle og grydeskeer til at røre rundt
- Pensel
Ingredienser
Kød
- 2 tsk hvedemel
- 1 tsk sukker
- 2 spsk soya sauce
- 1/2 tsk hvid peber pulver
- 450 gram oksekød
Grøntsager
- 100 gram shiitake (eller brune champignoner)
- 220 gram tyndt skåret hvidkål eller spidskål
- 240 gram gulerødder (skåret i tændstikker)
- 150 gram grønne bønner (haricot verts)
- 80 gram forårsløg
- 6 fed hvidløg (revet)
- 25 gram ingefær (revet)
"Lim" til at binde forårsrulle dejen
- 1 spsk mel
- 4 spsk vand
Andet
- 28 stk forårsrulledej
- olivenolie til stegning
- 4 spsk østers sauce til fyldet
- sød chilli sauce til dypning
Sådan gør du
Mariner kødet
- Tilsæt kød, mel, hvid peber, sojasauce og sukker i en skål. Bland godt med en spatel. Dæk skålen med film og sæt den i køleskabet i 30 minutter, så smagene blander sig.
Grøntsager
- Fjern skræl fra alle grøntsager og skyl dem
- Snit gulerødder fint i tynde stave (som tændstikker), hvidkål rives fint på mandolinjern, shiitake snittes fint i små skiver, rød peber snittes fint i stave og forårsløg snittes i tynde skiver.
- Grønne bønner fra frost (haricot verts) skal tøes op i kogt vand i et par minutter og skæres i små bidder.
- Hvidløg og ingefær rives fint på et rivejern.
Steg kød og grøntsager
- Varm lidt olie på en pande og tilsæt kødet. Steg i et par minutter under omrøring, indtil det er helt gennemstegt, og bryd det i små stykker efterhånden. Hæld det i en skål og sæt til side.
- Tilsæt ekstra olie på den samme pande og svits revet hvidløg og ingefær, indtil de er gyldenbrune. Tilsæt derefter grøntsagerne og steg dem indtil de er lidt bløde, men der må gerne stadig være lidt "bid" i dem (de må ikke være for bløde og mosede).
Fyldet kombineres
- Tilsæt kødet til grøntsagsblandingen sammen med østerssauce. Giv det hele en sidste blanding. Afkøl fyldet, inden det tages i brug.
Samling af forårsruller
- Lav "mel-lim". Bland 1 spsk mel og 4 spsk vand i en skål (det skal have en flydende konsistens).
- Placer et ark af forårsrulle dejen på et rent og tørt køkkenbord. Den skal have form som en diamant.
- Et par centimeter fra spidsen i bunden lægges 2 spsk fyld med top. Rul dejen fra bunden mod midten. Fold derefter hjørnerne ind mod midten, så dejen får form som en konvolut. Smør mel-lim på "konvoluttens" hjørner og rul dejen fra midten til toppen. Nu er forårsrullen klar til airfryeren!
Tilberedning i Airfryer
- Forvarm airfryeren til 180° Celcius i 3 min
- Læg forårsrullerne i airfryeren og pensel dem med olie. Steg dem i 4 min på hver side. Vend dem efter 4 minutter og pensel dem med olie på den anden side også. De skal have 8 minutter samlet
Frysning
- Frys forårsruller ned FØR tilberedning. Så dem du ikke skal spise på dagen fryser du ned.
- Læg de rå forårsuller på et skærebræt med luft imellem. Der skal være luft imellem, så de ikke klistrer sammen og går i stykker. Hvis du har fyldt skærebrættet op, så laver du en ny etage ved at lægge et stykke bagepapir ovenpå og fylder det op også.
- Efter 3 timer i fryseren kan de puttes i fryseposer. Husk at portionsanrette poserne. Jeg har fx 5 forårsruller i hver pose fordi jeg spiser 5.
Tilberedning fra frost
- Forvarm airfryeren til 200 ° Celcius i 3 minutter og giv dem 10 min. Vend dem, når når halvdelen af tiden er gået. Husk også at pensle med olie på begge sider.
Noter
- Opskriften giver ca. 20 forårsruller
- Frys de forårsruller, som ikke skal spises samme dag.
- Undgå at overfylde panden med grøntsager.
- Steg hellere lidt ad gangen og sæt til side i en skål, så det undgås at fyldet kommer til at koge.
Det er en fantastisk opskrift, 5 stjerner herfra. 🙂