Hjemmelavet tomatsauce – smager bedre end Dolmio

| | ingen kommentarer

Hvorfor købe den dyre tomatsauce fra supermarkedet, når man kan lave en der er mindst ligeså god, hvis ikke bedre, selv?
Denne opskrift på hjemmelavet tomatsauce er meget nem at lave. Den passer perfekt til pizza og spaghetti bolognese.

Ingredienser til hjemmelavet tomatsauce

Hjemmelavet tomatsauce
Her er et billede af de ingredienser som indgår i hjemmelavet tomatsauce. Det er en fejl at salt og peberkværnen kom med på billedet.
  • 1 gulerod
  • 1 stilk blegselleri
  • 2 – 3 fed hvidløg
  • 1 lille rødløg
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 spsk oregano
  • 1 tsk groft salt
  • 1/2 dl olivenolie

Sådan laves hjemmelavet tomatsauce

Start med at finthakke løg og hvidløg.
Skær blegselleri og guleroden i små tern.
Sæt en gryde på blusset og hæld olien i gryden.
Hæld løg og hvidløg i gryden og tænd op for fuld skrue indtil at det begynder at svitse.
Sænk derefter temperaturen og lad løgene svitse et par minutter.
Tilsæt derefter indholdet af dåsen med de hakkede tomater og hæld grøntsagerne i.
Lad det simre i 2 timer ved lavt blus.

Hjemmelavet tomatsauce

2 timer efter…

Efter 2 timer er den hjemmelavede tomatsauce klar til brug. Hvis man ikke skal bruge den med det samme, men først et par dage efter, kan man komme den i køleskabet. Det bliver den kun bedre af.
Den kan også fryses til senere brug.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *