Sådan laver du sprøde chips i mikroovnen

| | ingen kommentarer

Jeg havde en masse kartofler i køleskabet, som skulle bruges og fandt ud af at man kan lave overraskende gode sprøde chips i mikroovnen. Det er meget nemt og kræver kun et mandolin jern. Jeg vil i det følgende gennemgå processen fra start til slut, så mine læsere også kan få glæde af denne nemme opskrift.

Sådan laver du nemt sprøde chips i mikroovnen

Det første man gør er selvfølgelig at skylle kartoflerne. Derefter tager man et mandolinjern og sætter en skål under og så river man kartoflen i papirstynde skiver. Jeg har valgt den indstilling som giver de tyndeste skiver.

sprøde chips i mikroovnensprøde chips i mikroovnen

Man river den mængde kartoffelskiver som man selv ønsker. Jeg fyldte skålen halvt op, som det kan ses på billedet ovenfor.

Det næste man skal gøre er at fylde skålen op med vand og stille den ind i køleskabet i nogle timer. Det kolde vand fjerner stivelsen fra kartoflerne. Når det har stået i køleskabet i nogle timer, tager man skålen ud og hælder vandet fra.
Derefter lægger man kartoffelskiverne på et stykke køkkenrulle, så de kan tørre. Det er vigtigt, at det bliver så tørt som muligt inden det skal ind i mikroovnen. Sørg for at tørre dem på begge sider.

sprøde chips i mikroovnen

Det næste, man skal gøre er at smøre skiverne med olie. Jeg brugte solsikkeolie, men man kan sikkert også bruge andre typer olie. Der tilsættes salt ovenpå skiverne, de vendes og man gentager processen med at smøre med olie og tilsætte salt. Man kan selvfølgelig også krydre med lidt peber, eller andre krydderier, hvis man har lyst til det.

sprøde chips i mikroovnen

Nu skal skiverne sættes på en tallerken med bagepapir. Jeg lagde bagepapiret ovenpå en tallerken og klippede det, så det passede. Derefter lagde jeg skiverne ovenpå.

TIP lad være med at lægge alt for mange på tallerknen, da det medfører at tiden i mikroovnen bliver forlænget betydeligt. 

sprøde chips i mikroovnen

Sæt tallerknen ind i mikroovnen og start med at give skiverne 2 minutter på max styrke (på min var max-effekten 900 watt). Når der er gået 2 minutter, så tjekker man om de er blevet sprøde ellers fortsætter man bare. Husk dog at åbne døren indimellem for at tjekke om de er færdige. For mig, tog det 5 minutter at få dem helt sprøde, men det kan variere meget afhængigt af hvilken maskine, man har.
Når de er færdige, kan man tage dem ud og nyde smagen af friske, sprøde chips, som er langt bedre end dem, man kan købe. Det er bare lidt ærgerligt, at det tager 5 minutter, at lave en ny portion. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jimmy's Verden