Sådan påvirker corona-krisen mig – og hvad gør jeg?

| | ingen kommentarer

Ligesom mange andre danskere, er jeg også ramt af corona-krisen.
Hele Danmark er i undtagelsestilstand for tiden. Sidste gang det skete var mig bekendt under besættelsen. Dengang levede jeg godt nok ikke, så jeg har aldrig oplevet noget tilsvarende. 

Danmark er lukket ned!

Det er kommet fuldstændig bag på mig, at det er kommet så vidt. Bare i løbet af tre uger, er det eskaleret helt ekstremt.
Idag skulle jeg have været til generalforsamling i Autisme- og Aspergerforeningen for Voksne, men det måtte vi selvfølgelig aflyse. 
Vores arrangementer i foreningen er også aflyst foreløbig og indtil slutningen af marts. Det bliver formentlig udvidet med minimum 2 uger mere. Så vores påskefrokost hænger også i en tynd tråd.
Det er selvfølgelig ærgerligt, men vi skal passe på hinanden! 

Hvordan påvirker det mig? 

Rent psykologisk påvirker det mig meget.
Jeg får en masse tankemylder, katastrofetanker og bekymringer. Det er det uforudsigelige ved denne virus, som rammer mig. Situationen udvikler sig minut for minut og det gør det svært ikke at blive påvirket. 
Jeg prøver så vidt muligt at undgå nyheder og sociale medier selvom jeg de seneste uge har siddet timevis klinet til skærmen og fulgt med i dramaet. Det hjælper mig ikke. Tværtimod har det gjort mig endnu mere frustreret og bekymret. 

Jeg er ikke bange for selv at blive smittet med coronavirusset. Det bliver vi alle på et eller andet tidspunkt. Men jeg er bange for at smitte min nabo, som er en ældre dame på 90 år.
Hun er i risikozonen og derfor hjælper jeg hende med at købe ind og ligger tingene uden for hendes dør, så jeg ikke kommer tæt på hende. 

Mine aktier er styrtdykket!

Der hvor corona-krisen virkelig har påvirket mig er at mine aktier er styrtdykket!
På 3 uger er værdien af min portefølje skrumpet med 30%!
Havde jeg da bare solgt hele lortet inden!

corona-krisen
Coronavirusset har fået aktiemarkedet til at styrtdykke.


Men selvfølgelig var jeg for dum til at forudsige, at det kunne udvikle sig så voldsomt. Og det er jeg nok ikke den eneste, der var.
Denne krise kommer til at have voldsomme konsekvenser for samfundsøkonomien, men håber det er midlertidigt. Når antallet af smittede med virusset falder, så vil aktierne forhåbentlig stige igen.   
Indtil videre kan jeg så trøste mig med at aktierne på langt sigt kun går op.
Hvorfor skulle det ændre sig?

Hvordan påvirker det min hverdag? 

Det påvirker ikke min hverdag ret meget.
Da jeg alligevel går derhjemme, sker der ikke den store omvæltning i min hverdag.
Det er mere frygten for, hvordan det her udvikler sig, der påvirker mig.
Vil det blive endnu værre end det er nu. Det vil det nok.
Men på et tidspunkt kommer vi over på den anden side og så kommer der ro på igen. Det er ikke dommedag!

Don’t panic!

Det hjælper ikke at gå i panik og derfor vil jeg heller ikke sælge mine aktier nu. Det er for sent.
Jeg kommer heller ikke til at hamstre. Da Mette Frederiksen onsdag aften annoncerede nedlukningen af Danmark opfordrede hun os samtidig til ikke at gå i panik og hamstre.
Men det modsatte skete selvfølgelig.
Kort tid efter var butikkerne næsten tømte for varer. 

Jeg satser på at butikkerne holder åbent og de stadig kan få varer hjem så længe undtagelsestilstanden varer.
Folk der hamstrer er i min optik egoistiske. De tømmer bare butikken for håndsprit, rugbrød og toiletpapir uden at tænke på andres behov.
Desuden er det dumt at hamstre, da man ofte ikke, når at bruge det hele og må smide det ud. Under storkonflikten i ’98, blev der hamstret gær til den store guldmedalje og mange nåede ikke at bruge det inden det blev for gammelt.

Holder mig væk fra fitnesscenteret

En omvæltning i min hverdag er at jeg nok ikke kommer til at sætte mine ben i fitnesscentret under corona-krisen.
Det er ikke fordi de lukker ned. I modsætning til de fleste fitnesscentre i DK har mit valgt at holde åbent. Dog har de indført nogle skrappe tiltag, som ekstra rengøring, krav om afspritning, om at holde afstand og bruge håndklæde.
Respekt for at de tager situationen alvorligt. Men jeg vil ikke sætte mit og andres helbred på spil ved at opholde mig et sted, hvor bakterier ofte stortrives. 

Hjemmetræning  

Istedet vælger jeg at træne hjemme. Jeg har allerede en yoga måtte og en pull-up bar. Jeg overvejer at købe andet udstyr fx et hjul, men ellers vil jeg træne med min egen kropsvægt.  Der findes mange gode youtube videoer med trænings programmer, som man kan følge.  

Jeg laver regler for mig selv!

Det værste jeg kan gøre nu er at følge med i dramaet minut for minut. Det bliver jeg skør i hovedet af og endnu mere bekymret. De faldende aktiekurser vil påvirke mit humør negativt, så det vil jeg prøve at undgå at følge med i. De sidste 3 uger er de faldet markant!
Jeg vil også prøve at begrænse mit forbrug af sociale medier. Det gør mig bare endnu mere frustreret at følge med i andres liv og høre deres meninger i diverse debatter. Der er for mange idioter derude og alt for meget støj!

Hvad skal jeg lave under corona-krisen? 

Der er ingen tvivl om at det bliver en hård tid vi går ind i. Der vil være meget ensomhed og derfor vil der også stadig være tankemylder og frustrationer.
Men jeg må prøve at begrænse støjen.
Det gør jeg ved at lave regler for mig selv. Jeg prøver at begrænse mit forbrug af sociale medier og nyhedssites til et bestemt tidspunkt på dagen.  
Jeg må også prøve at have mere fokus på de ting, der tilfører mit liv værdi og gør mig glad!

Fokuser på de ting, der gør dig glad!

Det er vigtigt at have noget at stå op til som giver mening for en. Noget som også kan aflede en fra de negative tanker, som ellers får lov at fylde alt for meget.
For mit vedkommende er det at træne, læse en god bog, lave god mad, gå turer, se film og serier.   

corona-krisen
At gå en tur hjælper hjælper mig med at få ro på tankerne!

Hvad gør dig glad? 

Verden efter Corona

Jeg vil gerne slå fast at Corona skal tages meget alvorligt!
Det rammer os alle på den ene eller anden måde. Det tog desværre mig for lang tid at blive opmærksom på, hvor alvorlig det egentlig er. Og det er måske stadig ikke helt gået op for mig endnu.
Jeg læste et sted, at vi er i krig mod en usynlig fjende. Det synes jeg er et meget godt billede. Vil det så betyde, at verden vil være den samme, når vi får nedkæmpet denne fjende?
Måske, men tvivler.
Dog tror jeg sagtens, at vi kan bliver mere forsigtige i en periode. Det kan betyde, at vi undgår kropskontakt, som håndtryk og krammere.
Jeg håber på dette, da jeg aldrig har brudt mig særlig meget om disse måder at hilse på. Ja faktisk har jeg følt ubehag ved det. 
Måske er folk også endelig ved at få øjnene op for at de skal vaske deres hænder, når de har været på toilettet. Der er desværre mange, der ikke gør dette og det er med til at sprede alle mulige sygdomme. 

Pas på jer selv derude! 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jimmy's Verden