Pommes Anna

| | ingen kommentarer

Pommes Anna er godt valg som tilbehør til et finere stykke kød, som fx. Oksemørbrad.

Jeg fik det nytårsaften sammen med en: “Ribbey Steak.”

nytårsret

Nytårsret 2014

Det er ikke nogen nem ret fordi kartoflerne skal skæres i meget tynde skiver og det er altså et besværligt arbejde, hvis man ikke som jeg ejer et mandolinjern, men det er ikke nogen umulig opgave uden.

Jeg brugte dels en kniv og en god kartoffelskræller.

IMAG0976

 

Det skal du bruge til opskriften

  • 1 Pose kartofler á 2 kg
  • 125 gr. smeltet smør
  • 1 – 2 tsk salt
  • Peber
  • Timian

Jeg vil nu beskrive opskriften i trin.

  1. Man kan bruge bagekartofler eller kartofler i almindelig størrelse. Selv foretrækker jeg at bruge almindelige kartofler, da det er nemmere at skrælle mindre kartofler i små “papirs-tynde” skiver med kartoffelskrælleren.
  2. Smelt smøret
  3. Skræl alle kartoflerne
  4. Brug en god køkkenkniv eller kartoffelskræller til at skære kartoflerne i “papirs-tynde” skiver. Det er et besværligt og møjsommeligt  arbejde, men slutresultatet er det hele værd 🙂 Se hvordan jeg gjorde på billedet (til højre). kartofler i papirstynde skiver
  5. Når kartoflerne er skrællet i små “papirs-tynde” skiver, så skal det hele samles i lag sammen med smør, timian, salt og peber.
  6. Man starter med at tage en springform og kommer et stykke bagepapir i bunden og smører et lag smeltet smør udover det.
  7. Dernæst dækker man bunden med et lag papirstynde kartofler. kartofler i lag
  8. Efterfølgende tilsættes timian. Jeg brugte frisk timian fra stilke, men man kan også bruge tørret timian, som kan købes i et  supermarked.
  9. Der tilsættes også friskkværnet salt og peber.
  10. Derpå lægges endnu et lag “papirs-tynde” kartoffelskiver, smeltet smør, timian, salt og peber.kartofler_i_lage2
  11. Der fortsættes indtil at alle kartoffelskiverne er opbrugt og springformen er fyldt op.
  12. Dæk springformen med sølvpapir og sæt den i ovnen i en times tid ved 200 grader i en bradepande. kartofler_bagt_i_lage
  13. Mærk med en urtekniv om kartoflerne er møre.
  14.  Sæt springformen med kartoflerne i køleren natten over. Husk at ligge noget tungt på, så massen bliver presset godt sammen.
  15. Før servering tages de ud af formen, sættes på et ildfast fad og brunes i en 225 grader varm ovn i et kvarter.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *