Opskrift på Pumpkin Spice Latte

| | ingen kommentarer

Pumpkin Spice Latte er en cafe latte med espresso, mælk og græskarsirup. Den er toppet med lidt flødeskum, stødt kanel og lidt revet muskatnød. Den blev meget populær herhjemme efter at Starbucks kæden introducerede den. Desværre er den ret dyr, da den koster mellem 40 og 50 kroner.
Pumpkin Spice Latte passer fint til en kold efterårsdag og er meget sød og krydret i smagen. Den kan sammenlignes lidt med Chai Latte.
Jeg besluttede mig for at prøve at lave den selv, så jeg søgte efter opskrifter på nettet. Der er selvfølgelig andre, der har forsøgt at lave den selv før. I mange opskrifter indgår karamelsirup og vaniljesirup, men det bruger jeg ikke i min opskrift. Det er simpelthen ikke nødvendigt for at ramme den rigtige smag. 🙂     

Sådan laver man Pumpkin Spice Latte

Det er meget nemt at lave Pumpkin Spice Latte. Det kræver blot følgende ingredienser og redskaber. 

Pumpkin Spice Latte

Ingredienser

  • Sødmælk
  • Flødeskum
  • Græskarsirup (lav den selv)
  • Revet Muskatnød
  • Stødt kanel
  • Espresso kapsel til Nespresso maskine

Redskaber

Fremgangsmåde

Det første man skal gøre er at tilføje 3 spsk græskarsirup i koppen. Den sirup, som jeg har lavet er ret flydende og ikke så fast i konsistensen, som jeg kunne ønske mig (måske fordi det har kogt i for lang tid). Derfor er det lidt svært at få den transporteret over i koppen, men det lykkedes ved at hælde siruppen i koppen, da jeg nogenlunde ved, hvor meget 3 spsk udgør. 🙂 

pumpkin spice latte

Det næste man skal gøre er at lave selve latten.
Hæld mælk i mælkeskummeren og sæt den igang.

pumpkin spice latte

Lav derefter en kop espresso ved at sætte en espresso kapsel i nespresso maskinen maskine og trykke på den knap, der laver espresso.  

pumpkin spice latte

Det tager et par minutter og så er kaffen og mælkeskummeren færdig.
Så hælder man mælken over i koppen med espresso’en. Jeg vil anbefale ikke at hælde alt mælken over i koppen, da der også skal være plads til flødeskummet. Det var der ikke i min kop, så det flød lidt over.

pumpkin spice latte  

Endelig toppes drikken med en god sjat flødeskum, kanel og lidt revet muskatnød. Husk at røre rundt med en ske, så siruppen kommer rundt i hele drikken. Der vil være lidt bundfald, da hele siruppen ikke bliver opløst. 

Værsgo Pumpkin Spice Latte 🙂 

pumpkin spice latte

Og her var den kop, jeg fik på Starbucks.

Pumpkin Spice Latte

Konklusion

Hvis man sammenligner den kop som jeg lavede med den, jeg betalte 50 kroner for på Starbucks, så springer en ting i øjnene umiddelbart. Der mangler lidt finesse ved min version, da det ikke er så kønt udført, men smagen var god.
Det er klart at en barista på Starbucks ville kunne lave det pænere og jeg må indrømme, at det også smager en anelse bedre der, men prisen er også derefter. 😉 

Køb billige kapsler til din Nespresso maskine hos Kaffekapslen. 

Der er hentet inspiration fra følgende opskrift, men karamelsirup og flormelis er udeladt i min version og muskatnød er tilføjet: http://www.madogbolig.dk/opskrifter/drikke/saadan-laver-du-pumpkin-spice-latte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jimmy's Verden