Jimmy's verden
18okt 2018

Nem og spicy vegansk karrysuppe

Jimmy Whitfield ⋅ Skriv en kommentar

Karrysuppe er en af de supper som jeg elsker at spise, når det er koldt udenfor. Den varmer godt og har en dejlig krydret smag. Jeg har tidligere lavet den med kylling. Men har for nylig fundet ud af, at det er nemt at lave en vegansk karrysuppe, som smager og mætter lige så godt som den med kylling.

Nem og spicy vegansk karrysuppe

Det er suppetid og derfor synes jeg, at det er oplagt at dele denne fantastiske opskrift på en nem og spicy vegansk karrysuppe. Den er nem, hvis man på forhånd har snittet alle grøntsagerne. Så skal man bare sætte ingredienserne frem på køkkenbordet og smide det i gryden.

Gør det nemt for dig selv ved at snitte grøntsagerne på forhånd

Jeg plejer at snitte porrer i ringe, når jeg køber dem og fryser dem ned i poser. Så er det nemt at tage dem frem, når man skal bruge dem i en ret. Jeg har ikke plads til at have hele porrer liggende i køleskabet og ofte når jeg ikke at bruge dem inden de bliver for gamle.
Med hensyn til gulerødder, så skræller jeg dem, skærer dem ud i små stave og ligger i en skål dækket med vand i køleskabet. På den måde er det nemt lige at skære dem i tern, når jeg skal bruge dem. Desuden kan jeg spise dem, hvis jeg får lyst til en sund snack.
Ved at snitte grøntsagerne dagen forinden, kan man gøre det nemmere for sig selv, når man skal lave mad.

Vegansk karrysuppe, der mætter godt!

For at lave en vegansk karrysuppe, der mætter godt, kan man tilføje ekstra proteiner i form af linser, kikærter, eller bønner.
Jeg brugte linser i retten. De er meget proteinrige og fordelen er at de ikke skal udblødes på forhånd, men bare koge med.

Ingredienser i vegansk karrysuppe

Billedet herunder giver et overblik over de ingredienser, der indgår i retten.

vegansk karrysuppe

Jeg har delt ingredienser op i aromatiske ingredienser, grøntsager, og andre ingredienser. De aromatiske ingredienser er krydderierne, som giver retten smag. De skal tilføjes først. Der er selvfølgelig også smag i grøntsagerne. De tilføjes efter krydderierne har sauteret.
Endelig er der ogsÃ¥ de andre ingredienser som olie, kokosmel og bouillon. Man kan evt. udelade bouillon og bare tilføje 2 – 2.5 liter vand. Det har jeg prøvet, men synes bouillon tilføjer ekstra smag og kraft til suppen.

Aromatiske ingredienser

  • 3 spsk madras karrypulver
  • 1 tsk cayenne peber
  • 1 lille knold revet eller hakket ingefær (4 – 8 gr)
  • 3 fed hakket hvidløg

Grøntsager

  • ca. 1/2 Knoldselleri skÃ¥ret i smÃ¥ tern
  • 4 til 6 gulerødder i tern
  • 2 porrer skÃ¥ret i ringe
  • 1 krus fine grønne ærter (fra frost)
  • 1 bage kartoffel skÃ¥ret i tern
  • 1 Peberfrugt skÃ¥ret i tern
  • 2 æbler skÃ¥ret i tern
  • lidt snittet hvidkÃ¥l (kan udelades)

Andre ingredienser

  • 1 spsk olie til stegning
  • 2.5 – 3 liter vand
  • 1 bouillon terning
  • 6 – 8 spsk kokosmel (el 1 dÃ¥se kokosmælk)
  • 1 krus linser
  • Salt og peber

Tilbehør

  • Ris eller suppehorn
  • Flüte

SÃ¥dan laver du vegansk karrysuppe

Start med at sautere de aromatiske ingredienser i olie.

vegansk karrysuppe

Derefter sauteres grøntsagerne i nogle minutter ved medium varme. Tilsæt dem evt i følgende rækkefølge: Gulerødder, selleri, porrer, kartofler, hvidkål, og peberfrugt. Når grøntsagerne har fået lov at stege lidt, så tilføjes linser.

vegansk karrysuppe

Derefter tilføjes salt og peber.
Tilsæt også 1 bouillon terning, som er opløst i 1 liter kogende vand.
Der tilføjes yderligere 1.5 til 2 liter vand i gryden samt kokosmel. Derefter lægges låget på gryden og der skrues op for varmen indtil suppen koger.

Når suppen koger tilsættes først æbletern og dernæst ærter.

vegansk karrysuppe

Skru ned for varmen og lad det simre indtil grøntsagerne er møre.
Derefter er suppen færdig.

Serveres med ris, eller suppehorn og brød til.

vegansk karrysuppe

God appetit.

 

 

 

 

Del dette:

  • Klik for at dele pÃ¥ Twitter(Ã…bner i et nyt vindue)
  • Click to share on Facebook(Ã…bner i et nyt vindue)
  • Klik for at dele pÃ¥ Google+(Ã…bner i et nyt vindue)

Like this:

Like Henter...

Læs også

Posted in: Opskrifter ⋅ Tagged: aftensmad, efterÃ¥r, hovedret, nem mad, suppe

Skriv en kommentar Annuller svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation

← Forrige indlæg
Næste indlæg →

Seneste indlæg

  • Det mørke hul – om autisme og depression
  • Om at overleve en renovering og undgÃ¥ nedsmeltninger
  • Jeg deltog i Autismekonferencen “Autister i job”
  • Boksebold til skrivebordet – giv din stress et knockout!
  • Autisme og stress – derfor skal stress tages alvorligt!

Arkiver

  • februar 2019
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • maj 2018
  • april 2018
  • marts 2018
  • februar 2018
  • januar 2018
  • december 2017
  • november 2017
  • oktober 2017
  • september 2017
  • august 2017
  • juli 2017
  • juni 2017
  • april 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • oktober 2016
  • november 2015
  • oktober 2015
  • juli 2015
  • februar 2015
  • januar 2015

Kategorier

Websitet anvender cookies til at give dig en bedre oplevelse. Ved at bruge hjemmesiden, accepterer du brugen af cookies. Webstedets cookie politik
FORSIDE | OM SIDEN | COOKIES
© Copyright 2014 - 2019  Jimmy's Verden - Livsstils blog set fra et "sort-hvidt verdensbillede"
%d bloggers like this: