Karrysuppe er en af de supper som jeg elsker at spise, når det er koldt udenfor. Den varmer godt og har en dejlig krydret smag. Jeg har tidligere lavet den med kylling. Men har for nylig fundet ud af, at det er nemt at lave en vegansk karrysuppe, som smager og mætter lige så godt som den med kylling.
Nem og spicy vegansk karrysuppe
Det er suppetid og derfor synes jeg, at det er oplagt at dele denne fantastiske opskrift på en nem og spicy vegansk karrysuppe. Den er nem, hvis man på forhånd har snittet alle grøntsagerne. Så skal man bare sætte ingredienserne frem på køkkenbordet og smide det i gryden.
Gør det nemt for dig selv ved at snitte grøntsagerne på forhånd
Jeg plejer at snitte porrer i ringe, når jeg køber dem og fryser dem ned i poser. Så er det nemt at tage dem frem, når man skal bruge dem i en ret. Jeg har ikke plads til at have hele porrer liggende i køleskabet og ofte når jeg ikke at bruge dem inden de bliver for gamle.
Med hensyn til gulerødder, så skræller jeg dem, skærer dem ud i små stave og ligger i en skål dækket med vand i køleskabet. På den måde er det nemt lige at skære dem i tern, når jeg skal bruge dem. Desuden kan jeg spise dem, hvis jeg får lyst til en sund snack.
Ved at snitte grøntsagerne dagen forinden, kan man gøre det nemmere for sig selv, når man skal lave mad.
Vegansk karrysuppe, der mætter godt!
For at lave en vegansk karrysuppe, der mætter godt, kan man tilføje ekstra proteiner i form af linser, kikærter, eller bønner.
Jeg brugte linser i retten. De er meget proteinrige og fordelen er at de ikke skal udblødes på forhånd, men bare koge med.
Ingredienser i vegansk karrysuppe
Billedet herunder giver et overblik over de ingredienser, der indgår i retten.
Jeg har delt ingredienser op i aromatiske ingredienser, grøntsager, og andre ingredienser. De aromatiske ingredienser er krydderierne, som giver retten smag. De skal tilføjes først. Der er selvfølgelig også smag i grøntsagerne. De tilføjes efter krydderierne har sauteret.
Endelig er der også de andre ingredienser som olie, kokosmel og bouillon. Man kan evt. udelade bouillon og bare tilføje 2 – 2.5 liter vand. Det har jeg prøvet, men synes bouillon tilføjer ekstra smag og kraft til suppen.
Aromatiske ingredienser
- 1.5 – 2 spsk madras karrypulver (jeg kan godt lide den stærk, så bruger 2 spsk)
- 1/2 tsk cayenne peber
- 1 lille knold revet eller hakket ingefær (4 – 8 gr)
- 3 fed hakket hvidløg
Grøntsager
- ca. 1/2 Knoldselleri skåret i små tern
- 6 gulerødder i tern
- 2 porrer skåret i ringe
- 1 krus fine grønne ærter (fra frost)
- 1 bage kartoffel skåret i tern
- 1 Peberfrugt skåret i tern
- 2 æbler skåret i tern
- lidt snittet hvidkål (kan udelades)
Andre ingredienser
- 1 spsk olie til stegning
- 2.5 – 3 liter vand
- 1 bouillon terning
- 6 spsk kokosmel (el 1 dåse kokosmælk)
- 1 krus linser
- Salt og peber
Tilbehør
- Ris eller suppehorn
- Flüte
Sådan laver du vegansk karrysuppe
Start med at sautere de aromatiske ingredienser i olie.
Derefter sauteres grøntsagerne i nogle minutter ved medium varme. Tilsæt dem evt i følgende rækkefølge: Gulerødder, selleri, porrer, kartofler, hvidkål, og peberfrugt. Når grøntsagerne har fået lov at stege lidt, så tilføjes linser.
Derefter tilføjes salt og peber.
Tilsæt også 1 bouillon terning, som er opløst i 1 liter kogende vand.
Der tilføjes yderligere 1.5 til 2 liter vand i gryden samt kokosmel. Derefter lægges låget på gryden og der skrues op for varmen indtil suppen koger.
Når suppen koger tilsættes først æbletern og dernæst ærter.
Skru ned for varmen og lad det simre indtil grøntsagerne er møre.
Derefter er suppen færdig.
Serveres med ris, eller suppehorn og brød til.
God appetit.