Katten er autistisk. Grunde til, at jeg minder om en kat

| | ingen kommentarer

Jeg var på kattens værn i Aalborg i går. Jeg kom i den forbindelse til at tænke på at katten er meget autistisk i sin natur.
Baggrunden for besøget var, at de havde åbent hus og min mor fik den pludselige idé, at vi skulle derhen for at kigge på katte. Jeg har desværre fornylig mistet min kat og det er jeg rigtig ked af. 🙁

Tiger var som et barn for mig og jeg er stadig ikke kommet over tabet af ham. Jeg har altid haft meget nemmere ved at forholde mig til dyr, da de er meget mere simple end mennesker. Mennesker er uforudsigelige. Sådan er det ikke med dyr. De er meget ærlige og giver sig fuldstændig hen til en! 

Katten er autistisk i sin natur

Jeg vil i det følgende forklare, hvorfor jeg mener at katten er autistisk. Hvis jeg har glemt nogle grunde, så er man velkomme til at smide en kommentar.  

Katten er sin egen

Jeg er også min egen og går mine egne veje her i livet. Jeg følger ikke strømmen som de fleste gør. Hvis jeg havde gjort det, så havde jeg nok haft villa, kat og volvo idag, men jeg har ingen af delene. Jeg er ligeglad med de normer som samfundet har til, hvordan jeg skal være. Det vigtigste for mig er at være mig selv. Præcis som katten. 🙂

Rør mig ikke

Hvis katten ikke gider at blive rørt, så får man klar besked. Jeg havde engang en kat, der hed Sheba (Tiger’s mor), som langede ud med poten, hvis hun ikke gad kontakt. Tiger gik derimod bare væk, hvis han ikke gad at blive kælet for. 
Jeg hader også at blive berørt af mennesker, men jeg ville nok ikke lange ud efter dem som Sheba, men nok trække mig, hvis det bliver for meget. 😉

Jeg trækker mig, når det hele bliver for meget 

Katten trækker sig for et selskab, når der sker for meget. Det samme gør jeg. Jeg kan fx have behov for at gå en tur, hvis jeg er til familiefest. Den intense sociale kontakt, hvor alle sidder og snakker i munden på hinanden dræner mig hurtigt. Derfor kan jeg have behov for lige at lægge mig i sengen og slappe af. Jeg har tidligere skrevet et indlæg om dette. 

Jeg kan sove det meste af døgnet

Ligesom katten sover det meste af dagen, så gør jeg det også.
Hvis jeg havde mulighed for det, så vil jeg helst være oppe det meste af natten og sove længe om dagen, da jeg er et nattedyr ligesom katten. 🙂 

katten er autistisk

Det var nogle af grundende til at katten er autistisk, som jeg ser det. Hvis jeg har glemt nogle, så er du velkommen til at smide en kommentar. 🙂 

Jeg kan anbefale at købe bogen All Cats Have Asperger Syndrome, hvis man gerne vil læse mere om lighederne mellem katte og autister.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jimmy's Verden