Katte ringeklokke, som alternativ til kattelem

| | ingen kommentarer

En katte ringeklokke er et praktisk og billigt alternativ til en kattelem, når man som jeg bor til leje i en boligforening, hvor det desværre ikke er tilladt at lave en kattelem selv.

Jeg har selv købt en og kan varmt anbefale andre katteejere at gøre det samme efter at have prøvet den. Det er meget simpelt at sætte op, selv hvis man har 10 tommelfingre, som jeg  🙂

Hvorfor anskaffe sig en katte ringeklokke?

Fordi en katte ringeklokke er et meget billigt alternativ til en kattelem, som ofte kræver, at der skal bores i en dør. Det kan blive dyrt især, når man som jeg bor til leje i en boligforening. Det er selvfølgelig muligt at råderetten tillader det, men ved fraflytning, risikerer man at skulle betale for en ny dør!

Hvordan fungerer en katte ringeklokke rent praktisk?

Katte ringeklokke består af en sensor som sættes fast på terrassedøren og en modtager/alarm som sættes i stuen, eller det rum som man oftest opholder sig i fx. kontoret eller soveværelset. Når katten, så nærmer sig terrasedøren, så vil alarmen gå i gang med en valgfri lyd. Jeg har valgt at indstille den til at afspille en “miaw” lyd, men der er mange andre lyde, og lyden kan også slås fra, så den kun blinker.

Hvordan monterer man en katte ringeklokke?

Det er faktisk meget simpelt. Sensoren har skruehuller, så man kan vælge at skrue den fast til terrasse døren, eller bruge en stærk udendørs tape, som kan købes i ethvert byggemarked. Den løsning jeg har valgt er at bruge en stærk vandfast, udendørs tape, som er vist på følgende billede.

katte ringeklokke

Hvad er fordelene ved en katte ringeklokke?

Der er mange fordele ved at vælge en katte ringklokke fremfor en kattelem. Den mest oplagte er selvfølgelig prisen, da en katte ringeklokke kan erhverves til omtrent 200 kroner. En kattelem kan koste flere 1000 kroner med montering. Men bor man i lejlighed, så er det ikke sikkert, at det er tilladt at montere en kattelem.

Fordelene ved at vælge en kattelem er

  1. Der er mindre risiko for indbrudstyveri. Tyven kan ikke stikke armene igennem kattelemmen og åbne døren.
  2. Du undgår at katten slæber døde fugle og mus ind i stuen.
  3. Du undgår at naboens kat kommer ind og spiser af din kats mad.
  4. Katten kommer ikke til at fryse.

Så der er gode argumenter for at købe en kattelem.

Køb hér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jimmy's Verden