Jeg ville bare slippe væk fra situationen!

| | 2 kommentarer

For et år siden, var jeg udsat for en meget ubehagelig og ydmygende oplevelse i fitness centeret. Det er en oplevelse som har sat dybe spor i mig. Men har jeg også lært noget af episoden?

Corona chikane i fitness centeret

Jeg havde lige overstået træningen. Som altid havde det været en meget effektiv træning, hvor jeg virkelig havde givet den max gas. Jeg havde haft høj puls under hele træningen og svedte rigtig meget. Så nu ville jeg hjem, tage et bad og slappe af.
Men på vej ud kom en ældre dame mig i møde. Hun sagde, at jeg skulle huske at spritte af.
Jeg blev noget paf over denne bemærkning fordi jeg altid har været omhyggelig med at rengøre det udstyr, som jeg har brugt. Jeg har OCD, så jeg spritter gerne udstyret af to, eller tre gange.
Men måske havde jeg glemt noget. Går meget i mine egne tanker under træningen.
Jeg husker bagefter at damen havde holdt øje med mig under træningen, så måske havde hun opdaget noget, som jeg ikke havde sprittet ordentlig af.

“Du puster meget”

Straks efter at damen havde bebrejdet mig at jeg ikke sprittede af, så tog en midaldrende og kraftig herre over. Han sad i en træningsmaskine lige i nærheden og sagde, at jeg pustede meget.
Jeg ved godt at denne bemærkning også skal ses i lyset af corona, da der kan ske smittespredning i luften, når man udånder.

Små politibetjente

Jeg forstår godt at mange er bange for corona, men det berettiger altså ikke til at rende rundt og lege politibetjent overfor andre.
Jeg synes begge to var meget meget ubehagelige i deres opførsel. Men han var den værste fordi han blev ved med at overfuse mig selvom jeg sagde undskyld flere gange. Han sagde fx også at han ville holde øje med mig fremover og truede mig med at anmelde mig til personalet, hvis det skete igen.

Hvorfor sagde jeg undskyld?

Det har jeg sandelig også bebrejdet mig meget siden. Jeg skulle ikke have sagt undskyld til dem. Ved at sige undskyld, påtog jeg mig selv skylden for noget jeg ikke havde gjort. Jeg havde ikke gjort noget forkert.
Jeg havde ligeså meget ret til at være der som dem.
Når jeg alligevel reagerede som jeg gjorde, var det fordi at jeg følte mig skyldig og handlingslammet i situationen. Corona lå også i baghovedet på mig og gjorde mig usikker på min egen adfærd i situationen.

Følte mig trængt op i en krog

Jeg tror de fleste kan forestille sig, at det er meget ubehageligt at blive udskammet af en gruppe. Jeg oplevede det meget i min skoletid. Og jeg var slet ikke forberedt på det angreb og handlede derfor ikke hensigtsmæssigt.
Men jeg tror ikke, det vil have gavnet noget at begynde at diskutere med dem. Og hvad skulle jeg også have sagt?
Havde jeg svaret “det skal i ikke blande jer i”, “dumme kællinger” og “hvad fanden bilder i jer ind!” havde det nok bare optrappet konflikten.
Måske ville det have været mere fornuftig at svare “det er jeg godt nok ked af. Hav en god dag” og så gå min vej. Jeg havde ikke behøvet at undskylde og blive stående og bare tage imod kritik og skældud. Hvis de havde fortsat, kunne jeg bare have sagt, at de skulle henvende sig til personalet.

Jeg håndterede situationen flot

Så jeg synes på en måde, at jeg håndterede situationen flot, da jeg ikke optrappede konflikten. Jeg begyndte ikke at svare igen, eller gå ned på deres niveau.
Men jeg havde ikke behøvet at undskylde for noget og dermed ydmyge mig selv.
For jeg havde ikke gjort noget forkert!
Og det var personalet helt enig med mig i. For siden har jeg fortalt dem om min oplevelse og vedkommende der hørte min historie rystede også på hovedet og sagde at jeg bare skulle gå til dem, hvis det skete igen.

Jeg puster stadig ligeså meget

Jeg er siden kommet en del gange i centeret, hvor jeg også har mødt ham, der chikanerede mig. Jeg har ikke hilst på ham og nærmest bare ignoreret ham.
Jeg har haft lyst til at konfrontere ham flere gange, men heldigvis har jeg ikke gjort det. Jeg tror bare det vil eskalere konflikten. Det er bedre at vente på, at han siger noget til mig. For så kan jeg gå direkte op til personalet og klage over ham. Og så vil han stå dårligt og få en advarsel.

Jeg har ikke ændret på mine træningsvaner på grund af den episode. Hvis jeg gjorde det, så vil jeg føle det, at jeg gav dem ret. Jeg går lige så meget til den som jeg altid har gjort. Hvis folk er bange for covid, så må de lade være med at komme i et fitness center. Det er deres valg!
Jeg holder afstand og spritter af som jeg skal gøre, men jeg vil ikke træne mindre hårdt, eller puste mindre. Jeg kommer ikke i et fitnesscenter for at hyggesnakke.
Jeg vil have noget ud af min træning!

Hvad har jeg lært af oplevelsen?

Oplevelsen har bekræftet mig i at der findes mange idioter i blandt os. Det er selvfølgelig ikke nogen ny erkendelse for mig. Det har jeg vidst i mange år.
Jeg går ikke efter at få hævn. Hvis jeg gjorde det ville jeg jo ikke være anerledes end dem. Jeg kan kun være glad for at jeg ikke er gået ned på deres niveau.
Når det er sagt, så skal jeg ikke spille hellig. Har nok også et par gange opført mig som politibetjent overfor nogle i trafikken. Men efter jeg har prøvet på egen krop, hvordan det føles, så vil jeg aldrig opføre mig sådan igen!

Kommentarer

 1. Søren Buur Thuesen siger:

  Hej Jimmy!

  Ja, desværre er verden fuld af idioter, som man er nødt til at forholde sig til. Uanset om det er til træning, i trafikken, på arbejdet eller andre steder. Det er godt at læse, at du er kommet videre ovenpå den trælse oplevelse.

  Du afrunder med at du har prøvet det “på egen krop”. Som autist kan man jo netop have svært ved, at mentalisere (at se verden gennem andres øjne) med mindre man selv har haft en tilsvarende oplevelse.

 2. Xenia Ørum siger:

  Der findes desværre rigtigt uhøflige og psykisk aggressive mennesker derude.
  Jeg oplevede for 1-2 måneder siden, at da jeg skulle hen til kakaoen i Bilka, afskar en dame på 55-65 år mig fra mine 2 små børn, hvorefter hun nærmest åndede mig i nakken. Det var klart over min intimsfære😬 Det er kun min mand, som normalt står så tæt på mig. Da jeg påpegede overfor damen i et dæmpet høfligt toneleje, at hun stod mindre end de påkrævede 2 meter fra mig, sjoflede hun mig med et aggressivt kropssprog med at sig ‘blablabla’😳 Har da aldrig oplevet noget lignende😳 Da jeg med blød stemme sagde, at jeg oplevede hende som psykisk aggressiv, gentog hun bare ‘blablabla’.

  Desværre var min 6 årige så chokeret over den uforudsete hændelse, at hun efterfølgende nedsmeltede gentagne gange offentligt i Bilka💩😥 Det er bare øv, når sådan noget usandsynligt sker🤷‍♀️ Vi fik heldigvis snakket det godt igennem efterfølgende, og hun forstod, at jeg var okay❤

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jimmy's Verden