Kyssede på date – Om Aspergers og dating

| | 1 kommentar

Fornylig var jeg på en date med en kvinde som jeg havde skrevet med på Tinder. For dem, der ikke ved det, så er Tinder en dating app. Den er berygtet for at være en “knalde app” fordi mange der møder hinanden derinde har sex på første date. 
Så heldig var jeg dog ikke, men det var tæt på 😉

Har generelt gode erfaringer med dating

Det er flere år siden, at jeg sidst har været på en date. Faktisk har jeg været på dates med flere forskellige kvinder. For det meste, har det foregået på en restaurant, eller en café, men har også haft en hjemme til spisning.
Det har været spændende og gode oplevelser, men fælles for dem alle er at de ikke har mundet ud i, at jeg har fået en kæreste eller sex. 
Men jeg har lært meget om mig selv og udviklet mig som menneske. Disse erfaringer er guld værd!

Min bedste date nogensinde!

Min seneste date bestod i en gå tur. Jeg havde foreslået ruten, som lå ganske kort fra mit hjem i et lille skov-/parkområde inde i byen. Det var en rute, som jeg havde gået i forvejen, så jeg var godt forberedt. Jeg kom lige til tiden og mødte en meget smilende og sød kvinde.
Mit første indtryk var, at hun så meget bedre ud i virkeligheden end på hendes profilbillede. Hun var måske ikke en babe, men ganske smuk og nydelig var hun efter min bedømmelse.

Flirtede hun med mig?

Det slog mig, hvor glad og smilende hun var.
Jeg har ikke forstand på flirtende kropssprog og var i tvivl om det var det hun havde gang i. Derfor spurgte jeg hende diskret om hun altid var sådan.
Dette bekræftede hun. Hun fortalte, at hun var vant til at omgås mange forskellige mennesker i sit arbejde. Hun arbejdede med mennesker og i den forbindelse er det vigtigt at smile og virke glad. Som hun selv sagde, så håbede hun på at hendes glade væsen og smil kunne smitte af på andre.
Det er derfor usikkert om det var flirt. Måske er hun bare sådan. 

Jeg var nervøs og anspændt

Desværre var jeg ikke helt så afslappet i mit kropssprog, som hende. Jeg var meget nervøs og anspændt og det kunne hun godt mærke idet hun sagde, at jeg virkede meget anspændt.
Jeg var ikke helt tryg ved situationen. Tror der var mange ting, der gjorde mig nervøs.
En af disse var at mødet foregik i en offentlig park, hvor jeg både skulle koncentrere mig om at holde øjenkontakt, samtalen med hende og alle de andre forstyrrelser, der er i sådan en park. Desuden skulle jeg også have fokus på ruten, så vi fulgte denne.

Hun vidste, at jeg havde Aspergers

Jeg tror dog det tog toppen af nervøsiteten, at jeg på forhånd havde fortalt hende, at jeg havde Aspergers.
Det havde jeg gjort i en besked fordi jeg følte mig tryg ved hende.
Jeg har ellers været meget tilbageholdende med at melde det ud på en dating side. Jeg skriver det fx ikke i min profiltekst. Min erfaring er nemlig ofte at sådan en afsløring vil medføre at kvinden bliver usikker eller decideret afvisende overfor at møde mig. Der hersker jo desværre stadig mange fordomme om denne diagnose.
Men heldigvis viste det sig at hun ikke lod sig afskrække af denne afsløring. Hun skrev, at hun havde lidt kendskab til diagnosen i forvejen og det var min klare fornemmelse, at hun var meget nysgerrig og åben overfor at lære mig at kende.

Enhver tvivl om flirt blev fjernet

Hvis jeg først var i tvivl om hun flirtede med mig, så blev denne tvivl fjernet, da hun ca. 10 til 15 minutter efter, at vi havde mødt hinanden tog initiativ til at kysse mig. Vi sad da på en bænk og snakkede.
Vi havde øjenkontakt, da hun pludselig lænede sit hoved frem mod mig og kyssede mig. Jeg følte ingen ubehag ved dette, tværtimod føltes det rigtigt, naturligt og skønt. Det er ikke den første kvinde jeg har kysset, men det er første gang, at jeg kysser på en date. 

Berøring og kys

Folk der kender mig ved, at jeg aldrig har kunnet lide berøring eller kys fra min mor.
Jeg vægrer mig også ved krammere. Men det er helt anerledes med en kvinde, som jeg føler mig tiltrukket af. Der nyder jeg det virkelig!
Jeg kyssede hende flere gange efter, at hun havde kysset mig. Jeg har siden tænkt på om det var forkert gjort. For husker, at hun på et tidspunkt sagde “stop med det møssen”.
Men tonefaldet var kærligt og mildt. Det efterlod mig med det indtryk at det ikke var helt seriøst ment 😉

Hun kunne læse mig

Det var en rar og behagelig oplevelse fordi jeg følte, at hun kunne læse mig. Hun sagde, at hun kunne læse mine tanker. Jeg tror hun med denne bemærkning opfattede mig som et meget ærligt menneske. Dette blev også understreget, da hun sagde, at hun havde mødt mange mænd på dating, der udgav sig for at være en anden end de egentlig var.
Så det er et eksempel på at min autistiske ærlighed kan være en styrke fordi nogle kvinder kan føle sig trygge ved det.

Var jeg for frembrusende?

En af de klassiske dating råd er at man ikke skal være for frembrusende. Man må gerne vise interesse for sin date, men for megen berøring og kys kan virke overvældende. Måske var det en fejl, at jeg betragtede hendes ene kys som en invitation til at fortsætte?
Det har jeg siden tænkt over, men det kan jeg jo ikke gøre så meget ved nu. Det forbandede ved dates er jo, at man kun får en chance til at gøre et godt indtryk.
Og jeg tror bestemt, at jeg gjorde et godt indtryk på hende, men måske blev hun overvældet af al den intimitet.

Noget andet som jeg har tænkt over var om jeg spurgte for meget om bekræftelse.

Hvad er rigtigt og forkert?

Jeg stillede mange spørgsmål på daten. Et af disse spørgsmål var om det var okay, at jeg kyssede hende og rørte ved hende. Jeg stillede rigtig mange spørgsmål, hvor jeg søgte bekræftelse.
Jeg har siden tænkt på om det kan efterlade et indtryk om, at jeg er en meget usikker person. Men på den anden side kan det også vise, at jeg er en gentleman, som er opmærksom på hendes behov.
Men jeg tror det er en balancegang.
Mit behov for at søge bekræftelse handler i høj grad om at jeg vil undgå at gøre noget forkert. Men jeg er ikke et perfekt menneske og jeg begår også fejl. Det er en del af det game.

Passede vi sammen?

Vi var meget forskellige. Jeg har allerede været inde på den slående forskel i kropssproget. Hun havde en fantastisk udstråling. Virkede meget glad og smilende. Omvendt var jeg mere genert og anspændt. Jeg følte mig nok en lille smule skræmt af hendes energiske, livsglade og meget imødekommende væsen.
Jeg spurgte hende på et tidspunkt om hun aldrig havde perioder, hvor hun var nede. Det svarede hun at hun ikke havde. Men det har jeg jo.
Jeg syntes også at hun snakkede meget hurtigt. Dette gjorde, at jeg følte mig presset til også at svare hurtigt for at undgå en pinlig tavshed. Jeg tror bare hun var typen, der var meget umiddelbar og taler før hun tænker. Sådan er jeg også selv nogle gange, men i denne situation følte jeg, at jeg måtte tænke mere over, hvad jeg sagde.
Jeg ved ikke om det er optimalt at være i et forhold, hvor der er så stor forskel. Det er vigtigt for mig, at jeg kan hvile mere i mig selv, når jeg er sammen med hende. Men det kan jeg nok ikke vide efter en date.

Hvad endte det med?

Det endte med at hun skrev, at hun havde behov for at mærke efter i sig selv. Senere skrev hun også at hun ikke var klar til at fortsætte med at date og ville tage en pause fra dating. Hun forklarede, at hun ville prioritere sine børn. Som jeg fortolker beskeden, så var det en høflig afvisning.
Det gjorde mig selvfølgelig lidt skuffet, så skrev tilbage om jeg havde gjort noget forkert. Hun svarede, at det havde jeg ikke gjort.
Selvom det selvfølgelig var en skuffelse, så kom jeg ret hurtigt over det igen. Jeg tror ikke det ville have været så let, hvis jeg havde mødt hende igen. For så vil jeg være mere følelsesmæssigt involveret.
Men spørgsmålet er også om det ville gå i det lange løb. Når man tænker på, hvor forskellige vi var.

10 råd til autistiske mænd, der vil prøve dating

Her til sidst vil jeg gerne dele mine råd i forhold til dating. Hvad skal man gøre og hvad skal man undgå. Mine råd er primært henvendt til mænd med autisme, som mig selv. Jeg ved jo ikke, hvordan kvinder tænker, så derfor vil jeg helt afholde mig fra at give dem dating råd. Dog vil kvinder formentlig også kunne bruge nogle af mine råd.
Disse råd er baseret på mine egne erfaringer og er udelukkende til inspiration. Det er ikke en guide til, hvordan man skal date.

1. Vær ærlig

Det vigtigste råd, jeg kan give er, at man skal være ærlig. Her vil jeg mene, at man har en fordel som autist, da vi har svært ved at lyve.
Jeg vil ikke anbefale, at man skriver i sin profiltekst, at man har autisme. Det kan afskrække ens date. Men man skal helst afsløre dette i en besked inden første møde.

2. Vær dig selv

Det næst vigtigste råd er, at man skal være sig selv. Man skal derfor helst afholde sig fra at udtænke en hel masse strategier for den gode date.
Det kan være lærerigt at studere kropssprog, men at følge teorierne er ikke nødvendigvis en fordel. For så er man ikke sig selv, men spiller en rolle.

3. Fokusér på dine styrker ikke dine svagheder

Det er en god ting at nævne ens styrker og nedtone ens svagheder. Fortæl, hvad du er god til.
Fx, så er jeg god til at lave mad. Jeg nævner dette på hver eneste date. Men ikke nok med det, så giver jeg også eksempler på, hvordan jeg er god til at lave mad. Fx fortæller jeg, at jeg laver Danmarks bedste æggekage 😉

4. Brug komplimenter, men lad være med at overdrive

Husk det er en balance, når man dater. Det er en god idé at sige at ens date er smuk, men man skal ikke gentage det for mange gange. Det kan gøre, at man fremstår en kende desperat og kun er interesseret i sex.

5. Få kvinden til at tale om sig selv

Min erfaring er at kvinder godt kan lide at snakke 😉
Så ved at stille spørgsmål og supplere dem op med yderligere spørgsmål, samt kommentarer, så får du ligesom vist interesse.

6. Pas på at snakke for meget om dig selv og dine særinteresser

Når man er autist og har nogle ting som man går særligt op i, så kan man snakke om dem i timevis. Men hvis din date ikke er interesseret i frimærker, toge, eller elevatorer, så risikerer du at kede vedkommende.
Spørg hellere ind til, hvad hun interesserer sig for.

7. Undgå at have forventninger

Det giver sig selv. Hvis man har forventninger, så bliver man nemt skuffet.

8. Undgå at virke for frembrusende

Som mand er det en fælde jeg er faldet i en del gange. Man skal fx være forsigtig og tilbageholdende med berøring og kys; især på første date. En anden fejl, som jeg har begået er at invitere min date hjem til mig selv. Det er også noget man skal være forsigtig med på første date.
Det kan efterlade det indtryk, at man kun er interesseret i at knalde.

9. Spørg om bekræftelse men overdriv ikke 

Det kan være en god idé at spørge om ting, man er usikker på. Fx spurgte jeg min date om jeg måtte holde om hende imens vi gik en tur. Det viser man er opmærksom på den andens behov. Man skal bare passe på at det ikke bliver for meget. Det kan efterlade det indtryk, at man er uselvstændig og usikker.

10. Mød din date i trygge omgivelser

Jeg har gode erfaringer med at mødes med min date hjemme hos mig selv, eller i en park, hvor vi går en tur.
Det kan også fungere for mig på en café.
Men det skal være et roligt sted. Det må ikke være et sted med mange mennesker og larm, som gør mig overstimuleret.

Kommentarer

  1. Winni siger:

    Hvor er du sej Jimmy. Godt at du springer ud i det, og er mega ærligt.
    Asbergers eller ikke, så syndes jeg altid det er svært at date. Der skal mod til.
    Bare vær dig selv, og kys nogle “frøer”, så skal du. Ok finde en sød pige 😀.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jimmy's Verden