App-anmeldelse: Daylio dagbog – Sådan hjælper den mig

| | 4 kommentarer

Hvordan går det?
Dette spørgsmål har jeg altid haft svært ved at svare på. Det er især svært at svare på, hvis jeg har det dårligt. Folk gider jo ikke at høre på, at man har det skidt.
Derfor svarer jeg bare, at jeg har det “nogenlunde”, når folk spørger.
Anderledes er det, når jeg er til samtale med min psykolog. Der har jeg selv en interesse i at give et ærligt svar.

Men selv hos psykologen, kan det være svært at tale om hvorfor jeg har det skidt.
Her har Daylio dagbog appen været en stor hjælp, da den hjælper med at identificere de dårlige dage og huske mig på, hvorfor jeg havde en dårlig dag. På den måde undgår jeg at skulle bruge tid på at rode rundt i mine tanker, da jeg har skrevet det ned i dagbogen på forhånd.

Sådan fungerer Daylio dagbog

Daylio dagbog er mere end en traditionel dagbog, hvor man skriver sine tanker og følelser ned i.  
Den består også af humørdagbog, hvor man for hver eneste dag angiver sit humør på en smiley skala fra forfærdeligt til fedt.
Og man får også en aktivitetsdagbog, hvor man kan vælge de aktiviteter, som man har lavet i løbet af dagen (aktiviteterne kan i øvrigt tilpasses individuelt, så de passer til brugerens eget liv).
Faktisk behøver man slet ikke at skrive et eneste ord. Man kan nøjes med at vælge ens humør og de aktiviteter, som man har lavet.

Efterhånden som man har brugt Daylio dagbog i nogle uger, så genereres en humørgraf, der viser, hvordan ens humør udvikler sig over tid.
Har man premium versionen, så får man desuden adgang til værdifuld statistik, som viser de aktiviteter, der gør en glad. Dette vil jeg vende tilbage til senere.

Det vil imidlertid være for omfattende for mig at beskrive alt, hvad Daylio kan. Derfor vil jeg nøjes med at fokusere på, hvordan jeg bruger appen.

Sådan bruger jeg Daylio dagbog

Jeg bruger dagbogen inden jeg går i seng om aftenen. Jeg starter med at vælge den smiley, der passer bedst til mit humør den dag. Derefter vælger jeg de aktiviteter, som jeg har udført og sidst men ikke mindst, så skriver jeg et kort dagbogsnotat om hvordan jeg har det og evt. hvad jeg har oplevet. Det tager typisk 5 – 10 minutter. Og så kan jeg altid gå tilbage og se, hvad jeg skrevet.

Visuel guide til Daylio appen
Visuel guide der viser de grundlæggende funktioner i Daylio dagbog

Jeg tager en udskrift af humørgrafen med til min psykolog

Hvor dagbogen forklarer, hvorfor én dag har været dårlig og en anden god, så giver humørgrafen overblikket over, hvordan ens humør har udviklet sig over en periode. Så det giver god mening at have en udskrift af denne graf med til samtaler med psykologen.
På den måde kan vi hurtigt identificere de dage, hvor mit humør har været lavt og så kan vi snakke om hvad der gik galt på disse dage med udgangspunkt i mine dagbogsnotater.
Da grafen er på en smiley skala, så giver den intuitiv mening for de fleste og kræver ikke yderligere forklaring.
Jo gladere smiley des bedre humør.

daylio humørgraf
Humørgrafen viser udsving i mit humør indenfor en periode på 2 måneder

På grafen ses det at mit humør var lavest d. 7. januar. Det skyldes, at jeg sov dårligt og havde meget tankemylder den dag.

daylio dagbogsnotat
Billedet viser at tankemylder og dårlig søvn var de aktiviteter, som jeg bl.a. havde registreret den dag. Dagbogsnotatet er sløret, da det er privat. Men jeg kan afsløre så meget, at jeg var ked af noget den dag.

Selvom mit humør har været meget svingende i perioden, så har der dog været flere gode end dårlige dage og de fleste dage har humøret været neutralt.

Daylio hjælper mig med at nå mine mål!

Daylio har også en glimrende funktion, der gør det muligt at sætte mål for sig selv. At sætte et mål for sig selv hjælper en med at holde fokus og få udført de ting, som betyder noget for en.
Daylio har guides til at oprette mål, men man kan også oprette sine egne.
Jeg har fx et mål om at jeg skal træne 4 gange om ugen. Det smarte er så at Daylio kommer med en reminder på et selvvalgt tidspunkt af dagen og hjælper mig også med at holde styr på mine fremskridt.


Lad os se lidt nærmere på, hvordan funktionen mål fungerer.

daylio guide til at oprette mål

Det første billede viser de mål, som jeg har sat op for mig selv og guiden med inspiration til at oprette nye mål.

daylio indsigt i mål

På det næste billede ser vi detaljer om et af mine mål, som er styrketræning. Det fremgår, at jeg har nået mit mål om at træne 4 gange i denne uge. Og nederst på dette billede ser vi Daylio’s præstationssystem, som fortæller, at jeg stadig er nybegynder. Der har været 2 uger, hvor jeg har gennemført målet.

daylio mål kalender


På det sidste billede ser vi, hvordan det er gået med mit mål i januar. Kalenderen viser de 2 uger, hvor jeg har gennemført målet. Stjernen under den 2. januar betyder at målet blev opsat på denne dato.

Når jeg gennemfører målet, så får jeg sådan en belønning.
Med et fint ord kan man sige at Daylio på den måde “nudger” mig til at fortsætter den gode udvikling. Eller på dansk, så får man et kærligt skub i den rigtige retning 😉

daylio belønning

Jeg er glad for denne funktion og den hjælper mig med at nå min mål. Jeg ser den som en digital coach, der fx holder mig op på at jeg også skal huske at træne på dage, hvor det er svært at finde motivationen.

Indflydelse på humør (Premium feature)

Hvis man køber adgang til premium versionen, så får man bl.a. adgang til funktionen indflydelse på humør, hvor man kan se sammenhængen mellem en aktivitet og ens humør. Jeg synes det er meget interessant og lærerigt at se hvilke aktiviteter, der gør mig glad.

Daylio indflydelse på humør

Nok ikke overraskende, så viser billedet ovenfor at god søvn medfører en forbedring i mit humør. Det ses at god søvn giver en score på 3.5 overfor en score på 3.2 uden denne aktivitet. Vi ser også at sikkerheden er høj, hvilket betyder at resultatet er baseret på en rig datamængde. Omvendt hvis sikkerheden var lav, så skulle værdierne tages med et gran salt.
Hvis man vil læse mere om denne feature, så kan jeg anbefale denne artikel, som går med i dybden.

Generelt skal man dog ikke lægge alt for meget i tallene. Men jeg synes det giver indsigt i, hvad der betyder noget i ens liv. Og så blev jeg lige bekræftet i, at det er ekstra vigtigt at få en god nats søvn på dage, hvor jeg er trist 🙂

Hvad har Daylio lært mig?

Jeg har som omtalt haft gavn af at bruge appen i terapi samtaler med min psykolog og læge. Og jeg er blevet mere opmærksom på mine egne følelser og ved hvornår jeg skal passe på mig selv. Jeg har også fået indsigt i de aktiviteter, som giver mig glæde. Og de mål som jeg har sat for mig selv hjælper mig med at få udført de ting, som betyder noget for mig. Også på dage, hvor motivationen er lav.
Endelig ved jeg nu at dårlige dage ikke varer ved. Selvom jeg synes at livet er meningsløst, så vender det gode humør altid hurtigt tilbage igen.

Hvem henvender Daylio dagbog sig til?

Daylio dagbog er til alle, der ønsker at spore deres humør og få mere selvindsigt. Dog henvender den sig især til psykisk sårbare, som fx mennesker med autisme, angst, bipolar lidelse eller depression.
Daylio har en betalt premium version og en gratis version. Hvis man kun har brug for humørsporing, så vil den gratis version formentlig kunne dække behovet. Faktisk er det meste som man har brug for inkluderet i den gratis version.
Så er premium versionen pengene værd? Det må være op til en selv at vurdere. Personligt er jeg dog meget tilfreds med premium versionen, hvor jeg bl.a. får indsigt i avancerede statistikker om hvordan aktiviteter påvirker mit humør. Desuden vil jeg gerne støtte videreudviklingen af denne app, som har hjulpet mig meget!

Appen kan downloades i app store og google play.

Disclaimer: Dette indlæg er ikke sponsoreret.

Kommentarer

 1. Søren Buur Thuesen siger:

  Hej Jimmy!

  Tak for en inspirerende og udførlig anmeldelse. Der er her virkelig tale om et nyttigt redskab.

 2. Jan siger:

  Tak for anmeldelsen (btw, så er du vist kommet til at skrive “anmeldelse” lidt for hurtigt i din overskrift) 🙂

  Kan en dag tildeles mere end een smiley? Jeg tænker på: Hvad gør du, hvis du fx har en dag, der starter super godt, men ender virkelig skidt med nedsmeltning eller lignende? Mine dage kan godt variere utroligt meget.

  1. Jimmy Whitfield siger:

   Hej Jan

   Allerførst tak for rettelsen til overskriften 👍 🙂
   Ja du har ret. Man kan sagtens lave flere smiley tildelinger/humør registreringer i løbet af en dag. Jeg kan godt se, at det mangler at blive beskrevet i anmeldelsen.

   Og det er en rigtig god pointe, du har med at en nedsmeltning kan ændre dit humør fra super godt til skidt. Tusind tak for den 🙂 🙏

   Her kan jeg bidrage med en lille historie fra min dag i dag.
   Jeg havde planlagt at tage i fitness centeret for at træne, men det blev jeg forhindret i fordi jeg ikke kunne låse døren til mit skur op (låsen er defekt). Min cykel står i skuret og den skulle jeg bruge for at komme frem.
   Så der fik jeg en nedsmeltning og det ændrede mit humør fra middel til dårligt.
   Jeg blev opgivende fordi jeg ikke kunne overskue at min daglige rutine blev brudt.
   Men jeg fik mig taget sammen til at kontakte formanden for afdelingen, som så tager kontakt til boligselskabet og rekvirerer en låsesmed.

   Denne historie viser, at det kan give god mening at have “nedsmeltning”, som en aktivitet og have flere humørregistreringer i løbet af dagen. Fx en om morgenen, en om aftenen og en hvis du får en nedsmeltning i løbet af dagen.
   På den måde kan du se hvilken indflydelse nedsmeltningen har haft på dit humør. Og hvor lang tid det tager at komme over en nedsmeltning.

   Så tusind tak for dit værdifulde input 👍
   Jeg vil straks tilføje nedsmeltning, som en aktivitet 😉

   1. Jan siger:

    Tak for opklaringen, Jimmy. Det er meget værdsat 🙂

    Jeg har nemlig kigget på appen før, og kunne ikke se ud fra beskrivelser eller screenshots, at man kunne være i andet et ét humør pr. dag. Så jeg afskrev den på den baggrund.

    Men nu vil jeg overveje at give den et skud, eller måske blive inspireret af den, takket være din anmeldelse. Jeg har skrevet dagbog (i Google Docs) siden 2014, og det har også fungeret super godt for mig i mange henseender. Det gør det fx super nemt at søge i dagbogen – men det skaber selvfølgelig ikke samme overblik, som en app kan gøre.

    Mega fedt, at du fandt styrke til at gøre noget ved problemet i dag. Hader den slags. Minder mig om, når min cykellås har været frosset til, og jeg ikke kan åbne den op 😐 Jeg skulle sjovt nok også have kørt til fitnesscenteret i dag. Havde en god start på dagen den første time, men så fik jeg en nedsmeltning, og på trods af, at jeg har chauffør på (min kæreste) til at køre mig/os til fitness, så måtte jeg vælge fra, og smutte tilbage i seng.

    Anyways. Tak for dit svar, Jimmy 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jimmy's Verden