Lækker og luftig æggekage i ovn

| | ingen kommentarer

Denne opskrift på æggekage i ovn er min egen, men har dog hentet inspiration ved at se en videoopskrift på youtube af en kendt TV-kok.
Jeg elsker æggekage, fordi det er meget nemt at lave. Den udgave, som jeg laver er meget nem, kræver kun få ingredienser og kan laves på 30 minutter. Der findes mange måder at lave æggekage på, nogle vender den, men jeg kommer den i ovnen, hvor den får lov at sufflere op og blive til en fast og luftig masse.

Opskrift på æggekage i ovn

Æggekage er et rigtig godt til frokost eller aftensmad. Det er et meget proteinrigt måltid og kan spises sammen med et godt stykke rugbrød med smør.

Denne opskrift kræver følgende ingredienser.

  • 8 æg
  • 3 til 4 store modne tomater.
  • En god sjat fløde, eller mælk (ca. 1/2 dl).
  • Purløg
  • Bacon
  • Salt og peber
  • Spiseskefuld mel.


Fremgangsmåde

Man starter med at skære bacon i skiver og stege dem til de bliver sprøde.

Imens dette foregår, slår man æggene ud og kommer dem i en skål. Derefter punkterer man æggeblommerne.

 

Når det er gjort, så hælder man fløden ved og tilsætter salt, peber og en skefuld mel. Melet gør at æggekagen hæver mere op og dermed bliver mere luftig. Blandingen røres og stilles til side.

æggekage i ovn

Næste trin er nu at hakke purløget fint.  Man skærer dernæst tomaterne ud i både og deler dem i kvarte. Når det er gjort puttes det i en anden skål.

æggekage i ovn

Når bacon er færdigstegt tages det af panden og lægges på et stykke køkkenrulle. Det er meget vigtigt at man ikke vasker panden nu, da fedtet skal gør at æggekagen slipper lettere, når den er bagt færdig. Man hælder nu den flydende æggemasse ud på den varme pande og sætter den i ovnen, som sættes på 180 grader. (jeg bruger altid varmluft).
OBS.. Det er vigtigt at man bruger en pande, som kan tåle at komme i ovnen. Som regel kan pander med metalhåndtag dette. Har man en pande, som ikke kan tåle at komme i ovnen, så kan man sagtens bruge et ildfast fad, men husk at smøre det først.

æggekage i ovn

Imens man venter på at æggemassen sufflere fint op i ovnen, så hælder man den færdiglavede bacon over i skålen med tomat og purløg. Det hele røres rundt og så er det klar til at blive hældt ud over den færdige æggekage.

Voila æggekage i ovn  🙂

æggekage i ovn

Der findes selvfølgelig andre måder at lave æggekage i ovn og du er velkommen til at skrive en kommentar til opskriften.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *