Sådan laver man græskarsirup fra bunden

| | ingen kommentarer

Græskarsirup er som navnet antyder en sirup med græskarsmag. Den kan bruges i kaffe, thé, havregrød og indgår, som en hovedingrediens i den berømte Pumpkin Spice Latte. Den er ikke så nem at få fat i, da det er de færreste supermarkeder, der har den på hylden. Det er derfor godt, at man kan lave den selv og det er nemt.

Sådan laver man græskarsirup fra bunden 

Følgende ingredienser indgår i græskarsirup

  • 3 dl. vand
  • 250 gr. sukker
  • 2 spsk. stødt kanel
  • 1/2 tsk. stødt nellikker
  • 1/2 tsk. stødt ingefær
  • 1/2 tsk. stødt muskatnød eller allehånde
  • 3 spsk. græskarpuré

 

1. Trin: Lav græskarpuréen

Det første, man skal lave er græskarpuré’en (most græskar). Det gør man ved at tage et Hokkaido græskar og halvere det. Derefter skærer man bund og top af, fjerner kernerne og sætter stykkerne ind i ovnen med skrællen opad. Tænd ovnen på 175 grader C og lad den køre indtil de bliver møre (ca. 30 min). Man kan tjekke om de er møre ved at tage en urtekniv og stikke igennem stykkerne. Hvis de er møre går kniven nemt igennem. Jeg har desværre ikke noget billede af det, men billeder kan ses her.

Når græskarstykkerne er færdigbagte og afkølede, tager man dem ud af ovnen og over på et spækbræt. Nu er det nemt at skrælle skrællen væk. Det er vigtigt at alt skrællen bliver fjernet. Derefter kommer man græskarstykkerne over i en skål og moser dem til puré med en gaffel. Det ser sådan her ud, når det er færdig.

græskarsirup

 

2. Trin: Lav græskarsiruppen

Nu skal vi til det sjove. 🙂 

Start med at tilsætte 3 deciliter vand i en gryde og lad det koge op.
Tilsæt derefter sukkeret og rør rundt indtil, at det er opløst.

græskarsirup

Knus nellikerne i en morter.

græskarsirup

Riv muskatnød på et rivejern. 

græskarsirup

Riv evt. kanel fra en kanelstang, eller brug stødt kanel som jeg gjorde. Jeg er for doven til, at jeg gider at rive kanel. 😉
Jeg brugte også lidt friskrevet ingefær, da jeg ikke har stødt ingefær i huset. 

Tilsæt græskarpuré og alle krydderierne i gryden. Lad det koge under omrøring til, at det får en tykkere konsistens. Det kan tage fra 15 til 20 minutter. Man kan teste om det er færdigt ved at tage en smule fra på en tallerken og lade det køle lidt. Hvis det størkner skulle det være færdig ifølge dette link

Sørg for at have skoldet nogle glas med kogende vand, da siruppen skal hældes i nogle glas (der skal være låg på glassene).

græskarsirup

Så tager man en sigte og sætter over glasset og hælder langsomt siruppen igennem sigten. 

græskarsirup 

Når alt grydens indhold er hæld igennem sigten, så kan glasset lukkes og sættes ind i køleskabet og holde sig i lang tid. Jeg bruger denne sirup til at lave Pumpkin Spice Latte

Jeg har hentet inspiration til dette indlæg fra Landmandsliv og Det Lyseblå Køkken. Jeg har brugt mine egne ord og billeder i opskriften. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jimmy's Verden