Jeg elsker æggekage, da det er meget nemt at lave og smager rigtig godt.
Denne opskrift på ovnbagt æggekage er super nem at lave om man kan variere den efter, hvad man lige har af rester i køleskabet. Jeg har prøvet at komme revet parmesan, most feta ost, hakket spinat, kartofler i tern eller rød peber i æggemassen.
Ovnbagt æggekage med forårsløg og kartofler
Æggekage er et rigtig godt til frokost eller aftensmad. Det er et meget proteinrigt måltid og kan spises sammen med et godt stykke rugbrød.
Denne opskrift kræver følgende ingredienser.
- 8 æg
- 3 til 4 store modne tomater
- En dl skummetmælk
- 1 bdt Purløg
- 3 forårsløg
- 3 kartofler
- Bacon
- 1 Spiseskefuld mel med top
- Evt. en rest revet parmesan (kan udelades)
- Salt og peber
Sådan laver du ovnbagt æggekage
Start med at skære bacon i skiver og stege dem til de bliver sprøde.
Imens dette foregår, slår man æggene ud og kommer dem i en skål. Derefter punkterer man æggeblommerne.
Når det er gjort, så hælder man mælken ved og tilsætter salt, peber og en spiseskefuld mel med top. Melet gør at æggekagen hæver op og bliver luftig. Melet røres godt ind i massen. Tilsæt også 3 kartofler skåret i små tern og evt. en rest revet parmesan. Rør rundt.
Næste trin er nu at hakke forårs- og purløg fint.
Derefter skæres tomaterne ud i både og puttes i en skål sammen med de finthakkede forårs- og purløg.
Når bacon er færdigstegt tages det af panden og lægges på et stykke køkkenrulle. Det er meget vigtigt at man ikke vasker panden nu, da baconfedtet gør at æggekagen slipper lettere, når den er bagt færdig. Man hælder nu den flydende æggemasse ud på den varme pande og sætter den i ovnen, som sættes på 175 grader. (jeg bruger altid varmluft).
Der skal den bage indtil den sufflere op.
OBS.. Det er vigtigt at man bruger en pande, som kan tåle at komme i ovnen. Som regel kan pander med metalhåndtag dette. Har man en pande, som ikke kan tåle at komme i ovnen, så kan man sagtens bruge et ildfast fad, men husk at smøre det først.
Imens man venter på at æggemassen sufflere op i ovnen, så hælder man den færdiglavede bacon over i skålen med tomat og purløg. Det hele røres rundt og så er det klar til at blive hældt ud over den færdige æggekage.
Voila ovnbagt æggekage med forårsløg og kartofler 🙂
Der findes selvfølgelig andre måder at lave æggekage i ovn og du er velkommen til at dele din favorit opskrift i kommentarfeltet herunder 🙂
Se også min opskrift på lækker og luftig æggekage i ovn.
Tak for en herlig opskrift med æg!