Jeg har fundet følgende opskrift på kylling i karry på årstiderne.dk og har tilpasset den efter min egen smag. Til forskel fra Årstidernes opskrift på kylling i karry, bruger jeg i min version kyllingbrystfillet og grønne æbler, som tilsættes sammen med de øvrige grøntsager. Jeg har desuden brugt brune ris istedet for jasmin ris, da det er et sundere alternativ.
I opskriften fra årstiderne tilsættes der chili som topping, men det har jeg fravalgt,da jeg istedet tilsætter ekstra karry for at gøre retten ekstra stærk. For at gøre retten sundere har jeg valgt at bruge kokosmælk light istedet for almindelig kokosmælk. Man kunne nok erstatte dåsen med kokosmælk med samme mængde skummetmælk opblandet med lidt kokosmel for at gøre det endnu sundere, men det har jeg ikke prøvet endnu.
I den helt originale kylling og karry bruges, der ikke grøntsager, men jeg synes det smager bedre og det er også sundere med grøntsager.
Opskriften er beregnet til 2 personer.
Følgende ingredienser indgår i min kylling i karry opskrift
- 1 krus brune ris
- 2-3 styk kyllingebrystfillet
- 2 løg
- 4 fed hvidløg
- 1 broccoli
- 4 – 6 gulerødder
- 2 grønne æbler
- 4 spsk. madras eller østindisk karry (kan evt nøjes med 2 spsk, hvis man ønsker en mildere version)
- 1 dåse light kokosmælk
- En sjat olie til stegning (bruger selv olivenolie)
- Salt og peber
Fremgangsmåde
1. Sæt risene til kogning
En god tommelfingerregel som jeg altid har benyttet er at bruge 2 del vand til 1 del ris. Da der i opskriften bruges 1 krus ris, så skal, der tilsættes 2 krus vand.
Start derfor med at tilsætte 2 krus vand i en gryde og sæt den til at koge. Tag en kop ris og skyl dem i en sigte under rent vand. Når vandet i gryden, når kogepunktet, så tilsættes 1 tsk salt og risene. Risene skal koge under lavt blus i op til 35 minutter.
2. Skær kyllingekøddet i små stykker.
3. Skær løg i både og hvidløg i skiver.
4. Brocolli skylles og skæres ud i små buketter. Stokken kan også bruges, men den skal skrælles først og skæres derefter ud i små stave.
5. Gulerødder skrælles og skæres ud i små skiver.
6. Sæt en gryde på kogepladen, tilsæt en sjat olie og tænd for blusset (gryden skal være meget varm, når kyllingkøddet tilsættes).
7. Tilsæt kyllingkøddet og lad det stege nogle minutter, men må ikke blive brun.
8. Tilsæt derefter karry og løg.
9. Tilsæt kokosmælk og de andre grøntsager.
10. Lad det stå og simre indtil grøntsagerne er al dente (der må gerne stadig være lidt bid i, så derfor skriver jeg ikke møre).
Så er der serveret. God appetit. 🙂