Tiramisu er en af mine favoritdesserter. Det er en italiensk lagkage, som består af lag af ladyfingers (kiksestænger) dyppet i stærk kaffe og tilsat en lille sjat marsala vin. Ovenpå dette lag tilsættes en blanding af mascarpone (flødeost), æggeblommer og vanilje sukker. Derefter tilsættes endnu et lag ladyfingers, mascarpone blandingen og der drysses lidt kakaopulver på toppen. Dette er min opskrift på en nem tiramisu.
Tiramisu passer godt til en god kop kaffe og er et godt dessert valg, hvis man får gæster til middag. Jeg har tidligere lavet en opskrift på mascarpone, som er hovedingrediensen i Tiramisu. Hvis man ikke orker at lave det selv, så kan man bare købe det i sit lokale supermarked.
Opskrift på Nem Tiramisu
Følgende ingredienser indgår i opskriften.
- 250-300 gr. ladyfingers
- 500 gr. Mascarpone
- 2 tsk. vaniljesukker
- 2-3 kopper espresso kaffe til at dyppe kiksestængerne i.
- 4 pasteuriserede æggeblomer
- Nogle få dråber Marsala vin
- Kakaopulver (ikke vist på billedet ovenover)
Sådan gør du
Start med at blande Mascarpone, æggeblommer og vaniljesukker i en skål med et piskeris.
Når det er blandet sammen, så laver man en kop stærk kaffe på sin kaffemaskine, som man kan dyppe kiksestængerne i. Jeg lavede 3 kopper stærk espresso på min Nespresso maskine. Derefter hælder man kaffen over i en dyb tallerken, eller skål og dypper kiksestængerne deri og lægger dem i bunden af et lille firkantet fad. Det er lidt omdiskuteret om de skal dyppes hurtigt, eller gennemvædes af kaffen. Jeg kan godt lide smagen af kaffe, så jeg gennemvæder dem.
Når man har udfyldt bunden af fadet, så tilsætter man et par dråber Marsala vin udover kiksestængerne, som vist på billedet til højre ovenfor. Jeg sætter tommelfingeren for, når jeg hælder, så det kommer ud i dråber.
Derefter hælder man lidt mindre end halvdelen af Mascarpone blandingen ovenpå laget med kiksestænger. Det er vigtigt, at der er noget tilbage til det sidste lag.
Så laver man endnu et lag med kiksestænger dyppet i kaffen og tilsat nogle dråber Marsala vin og ovenpå det tilsætter man det sidste af Mascarpone blandingen. Endelig drysser man lidt kakaopulver ovenpå inden man dækker den til med lidt folie.
Den skal trække i køleskabet i 6 til 12 timer.