Bagt Cheesecake er en kage, som er blevet meget populær herhjemme. Den er oprindeligt fra New York.
Den består af kiksebund og et tykt lag flødeost. På grund af osten er det en kage, der deler vandende lidt. Det er ikke alle, der kan lide smagen af ost i en kage. Men personligt er det en af mine favorit kager.
Cheesecake er en meget “tung” kage, så du skal ikke regne med, at kunne spise ret meget på en gang.
Opskriften er nem og lige til, så lad os begynde.
Sådan laver du bagt Cheesecake med friske bær
Til at lave bagt cheesecake, skal du bruge følgende ingredienser.
Kiksebund
- 250 gr. Digestive kiks
- 100 gr. smeltet smør
Flødeost blanding
- 2 pakker Philadelphia naturel
- 100 gr. sukker
- 1/2 tsk vailje ekstrakt
- 2 æg slået ud
- 1.5 spsk hvedemel
- 115 gr. Creme fraiche
- 100 gr. hvid chokolade
Topping
- Friske blåbær og hindbær
Her er et billede af alle ingredienserne, som indgår i min opskrift på bagt cheesecake. Jeg stiller dem altid frem på køkkenbordet, så det hele er klar.
Kiksebund laves
Det første du skal gøre er at hakke kiksene. Jeg bruger bare en kniv og hakker dem så godt jeg kan. Det behøver ikke at være alt for fint.
Hæld de hakkede kiks i en skål og bland med smeltet smør og sukker.
TIP: Du kan smelte smøret i mikroovnen (ved lav effekt), hvis det skal gå stærkt.
Smør så en springform med olie og pak bunden ind i sølvpapir, så der ikke sker lækage.
Hæld kikseblandingen i bunden af springformen og brug bunden af et glas til at jævne laget.
Flødeost blanding
Tag en stor skål frem og hæld Philadelphia osten i. Tilsæt også sukker, mel og vaniljeekstrakt.
Brug evt. en håndmixer og kør på lav hastighed indtil det er blandet godt sammen.
Tilsæt derefter Creme Fraiche og rør rundt igen.
Endelig tilsættes et æg ad gangen og der røres rundt igen. Æggene giver kagen struktur, så den ikke revner.
Smelt hvid chokolade i et vandbad. Du hælder lidt vand i en gryde, tænder blusset for fuld skræl og sætter en skål med chokoladen over skålen.
Når chokoladen er smeltet, så hæld den over kiksebunden og fordel laget jævnt.
Tænd for ovnen og sæt den til 160 grader (varmluft). Kom derefter den færdigsamlede Cheesecake ind i ovnen og lad den stå der i 35 minutter.
Når den er færdigbagt, skal ostelaget være fast, men må godt vrikke lidt i midten.
Toppen pyntes med friske bær
Endelig skal toppen pyntes med friske bær. Jeg plejer, at bruge en blanding af blåbær og hindbær. Selvfølgelig altid økologiske.
Værsgo bagt cheesecake 🍰
Se også min opskrift på gulerodskage
Tak for opskriften 🙂