Starbucks gulerodskage

| | ingen kommentarer

Det var en fredag formiddag, da jeg besøgte min lokale Starbucks café for at nyde en Chai Latte. Her fik jeg tilbud om at prøve et stykke: Starbucks gulerodskage, da den efter ekspedientens mening passede godt til en Chai Latte.
Jeg tog imod tilbuddet og fik serveret en tallerken med en lækker starbucks gulerodskage, som lignede den på billedet.
Kagen smagte fantastisk og da ekspedienten naturligvis ikke ville afsløre opskriften til mig, så besluttede jeg mig for at google: “starbucks gulerodskage”.

Opskrift på starbucks gulerodskage

Jeg fandt derfor denne opskrift på Starbucks gulerodskage, som jeg tog udgangspunkt i og besluttede mig for at efterprøve. Da opskriften var skrevet på engelsk og med amerikanske mål, så har jeg oversat den til dansk og ændret målene til danske.

Du skal bruge følgende ingredienser (til 12 personer).

Kagen

  • 355 ml. hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • 2 tsk. kanel
  • 1/2 tsk. salt
  • 1/4 tsk. muskatnød
  • 1/4 tsk. stødt “allehånde” krydderi (brug evt. morter)
  • 355 ml. brun farin
  • 235 ml. solsikke- eller rapsolie
  • 3 æg
  • 1/3 tsk vanilje ekstrakt
  • 1 stor gulerød, revet
  • 180 ml. hakkede valnødder (brug evt. stavblender)
  • 120 ml. rosiner

Glasuren

  • 230 gr. Philadelphia eller lignende creme ost
  • 1 spsk. mælk
  • 1 tsk. vanilje ekstrakt
  • 700 ml. flormelis

Drys

  • 80 ml. smeltet hvid chokolade
  • 235 ml. hakkede valnøder. (der står godt nok pecannødder i den originale opskrift, men de er svære at fremskaffe)

Her er et billede af alle de ingredienser, vi skal bruge.
starbucks gulerodskage

Fremgangsmåde

1. Bland de tørre ingredienser sammen: Mel, bagepulver, natron, stødt kanel, salt, muskatnød, og allehånde krydderi i en stor skål.
2. Brug en håndmixer til at blande brun farin og olie. Tilføj æg, vanilje ekstrakt og bland på høj styrke i ca. et minut.

starbucks gulerodskage

3. Bland de tørre ingredienser med de våde ingredienser. Start med at køre på lav hastighed og sæt gradvis hastigheden op til max indtil dejen er glat.

starbucks gulerodskage

4. Tilføj revet gulerødder, hakkede valnødder, rosiner og bland det sammen med en dejskraber.
starbucks gulerodskage

5. Hæld derefter dejen i en velsmurt bradepande (23 x 33 cm).
starbucks gulerodskage

6. Bag den i ovnen på 175 grader celcius i 40 til 50 minutter, eller indtil man som billedet viser kan stikke en urtekniv ned i den uden at den bliver “beskidt.”Lad kagen køle godt af.
starbucks gulerodskage

7. Lav glasuren ved at blande smøreosten, mælk og vanilje i en stor skål med en håndmixer. Tilføj flormelis, lidt ad gangen og bland indtil glasuren er glat.
starbucks gulerodskage

 

8. Når kagen er kølet af, så skal glasuren smøres på toppen.
Smelt chokolade på laveste blus og rør rundt!
Hæld den smeltede chokolade over glasuren og tilføj til sidst de hakkede valnødder.
Færdig! Sæt resten af kagen i køleskabet. Den kan sagtens holde sig nogle dage.
starbucks gulerodskage

Konklusion

Kagen smager godt, men syntes ikke helt, at den var af samme kvalitet, som den jeg fik på Starbucks. Det var svært at smage gulerødderne, så måske kunne der tilføjes lidt ekstra. Glasuren var god, men havde ikke helt samme cremede konsistens som på Starbucks. Selve kagen var også en anelse for hård i forhold til den jeg fik på Starbucks.

Jeg vil senere prøve en anden opskrift på gulerodskage og se om jeg kan lave en som kommer tættere på den, som jeg fik på Starbucks.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *