Denne vegansk curry er meget velsmagende og nem at lave. Den tager 30 minutter at lave og da der ikke indgår ret mange ingredienser i den, så det er også en meget billig ret.
Jeg elsker retter, der er nemme at lave og dette er den nemmeste veganske ret, som jeg har lavet.
Følgende ingredienser indgår i nem vegansk curry
- 1 halvt løg (jeg brugte rødløg, men almindelig løg kan også bruges)
- 3 fed hvidløg
- En lille knold ingefær
- 1 dåse kikærter
- 1 dåse kokosmælk
- 1/2 brocolli
- 2 tomater
- Saften af en 1/2 citron
- Persille
- Olivenolie til stegning
- 2 tsk karry
- 1 tsk koriander pulver
- 1 tsk spidskommen
- Salt og peber
Tilbehør
- Ris
Sådan laver du nem vegansk curry
Det første, man skal gøre er at skrælle ingefæren. Derefter hakkes løg, hvidløg og ingefær fint.
Dernæst plukkes, der buketter af brocollien. Jeg brugte ca. halvdelen, skyllede buketterne under vand og lagde dem til side.
Så sættes, der en gryde, eller pande (jeg brugte en wok pande) på komfuret. Der skrues op for blusset og tilsættes hakket løg, hvidløg og ingefær. Det skal have lov at sautere lidt i et par minutter i olien på medium varme.
Derefter tilsættes karry, spidskommen og koriander og det skal også have lov at sautere lidt så den gode smag bliver frigivet.
Så tilsættes de hakkede tomater og der røres rundt med en grydeske, så det bliver blandet godt.
Tilsæt også kokosmælk. Alternativt kan man bruge soyamælk, eller traditionelle mælkeprodukter (men så er det ikke vegansk). Mælken skal koge før der tilsættes kikærter.
Se også min opskrift på nemme og sprød falafler i ovn
Ris laves
Imens man venter på at det koger, så kan man udnytte tiden til at koge ris i en lille gryde. Ris er tilbehøret til nem vegansk curry. Jeg brugte basmati ris og plejer at bruge en kop vand til halv kop ris. Først skal vandet koge, så tilsættes ris og der skrue ned på laveste blus og låg lægges på. Efter der er gået 20 minutter er risen færdig.
Imens er kokosmælken begyndt at koge. Det skal kun simre. Det må ikke koge for meget. Der tilsættes nu kikærter og brocolli. Der røres godt rundt. Det skal simre i 10 – 15 minutter, eller indtil brocolli buketterne er al dente (betyder at de ikke er helt møre, men der stadig er bid i dem).
Endeligt tilsættes salt, peber og saften af en halv citron.
Det serveres i en skål med ris og man kan vælge at tilsætte lidt persille på toppen.
Voila nem vegansk curry 🙂
Super lækker ret og let at lave. Tak :-