Minestrone er en velsmagende italiensk grøntsagssuppe. Det er en suppe, hvor man kan bruge de grøntsager, man lige har i køleskabet. Jeg lavede denne lækre minestronesuppe med hvide bønner og bacon.
Minestronesuppe med hvide bønner
Der findes ikke nogen fast opskrift på minestrone, da den ofte laves på grøntsager, der er i sæson (wiki), eller dem man lige har liggende i køleskabet. Den kan laves med bacon og cocktailpølser, eller i en ren vegetarisk udgave kun med grøntsager og hvide bønner.
I min opskrift indgår, der både bacon og hvide cannellini bønner. Jeg kunne sagtens have undladt bacon, da der også er protein i bønnerne.
Ingredienser
- 1 krus små pastaskruer
- 1 krus frosne ærter
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dåse cannellini bønner
- 1 lille dåse tomatpure (70 gram)
- 3-4 stilke blegselleri
- 3-4 gulerødder
- 1/4 del hvidkål
- 2 porrer
- 1 bagekartoffel
- 3 lauerbærblade
- En buket a 3 stilke persille og 3 stilke timian
- 1 terning grøntsagsboullion
- 2 liter vand (ikke vist på billedet)
- 2 løg
- 4-5 fed hvidløg
- 1 pk bacon i tern (jeg brugte dog bacon i skiver)
- Parmessan ost
- Salt og peber
Sådan laver du minestronesuppe med hvide bønner
Først tager man en suppegryde og smider bacontern i.
Jeg brugte dog bacon i skiver, som jeg skar ud i små stykker, da jeg ikke havde bacon tern. Bacon tern skal bare smides i gryden, så jeg vil anbefale, at man bruger dem.
Lad bacon sautere i nogle minutter på medium varme.
Når bacon har fået lov at stege lidt, tilsættes løg og hvidløg, som er hakket fint. Man behøver ikke tilsætte stegeolie, da baconfedtet også er fedtstof.
Se også min opskrift på græskarsuppe
Så tages rivejernet frem.
Kartofler og gulerødder rives på den grove side.
Porrene skæres i ringe og hældes i gryden sammen med de revne kartofler og gulerødder.
Så hakkes blegselleri og hældes i gryden.
Rør rundt, så det bliver godt blandet.
Snit hvidkålen fint og hæld den i gryden.
Tilsæt derefter indholdet af dåsen med de hakkede tomater. Fyld den evt op med koldt vand efterfølgende for at få alle resterne fra dåsen med og hæld vandet i gryden.
Salt og peber tilsættes efter smag.
Bouillon terningen opløses i lidt kogende vand. Jeg plejer at komme den i en lille kop, tilføjer vand og sætter den i mikro-ovnen på fuld effekt indtil det koger.
Bouillon terningen kan evt udelades, hvis man ikke lige har den, da krydderierne og grøntsagerne giver nok smag til suppen. Hvis man udelader den skal man bare hælde 1,5 til 2 liter vand i gryden. Det er lidt svært at angive en præcis mængde, da det kan variere meget efter kogetid og hvor meget vand pastaen suger til sig.
Hæld vandet i gryden.
Så tilsættes buketten med persille og timian kviste. Desuden tilsættes lauerbærblade.
Der sættes låg på gryden og skrues op på fuldt blus indtil suppen koger.
Når suppen koger, skrues der ned for blusset igen og så skal den have lov at simre i 20 minutter inden bønnerne og ærterne tilsættes.
Endelig tilsættes suppehornene og lad suppen simre i yderligere 15 minutter.
Hvis pastaen suger meget vand ved kogning, så tilsæt mere.
Imens rives parmesan flager på den grove side af rivejernet.
Fyld en dyb tallerken med suppe og tilsæt den ønskede mængde friskrevne parmesan.
Suppen kan serveres med et godt stykke flüte.
Værsgo minestronesuppe med hvide bønner.