Cheesecake opskrift

| | ingen kommentarer

Denne cheesecake opskrift blev jeg inspireret til at lave efter et besøg på Starbucks. Cheesecake er en klassiker indenfor kager og desserter. Den smager fantastisk, men hvorfor betale næsten 40 kroner for noget man kan lave selv? 🙂

Hvor stammer Cheesecake fra?

Den stammer fra oldtidens Grækenland, men i moderne tid er den udviklet, så den idag består af en kiksebund og et lag med creme ost (typisk Philidelphia) på toppen. Der findes mange versioner af Cheesecake, men jeg bruger en New York Raspberry Cheesecake opskrift. Det er også den man får, når man bestiller Cheesecake på Starbucks. Man behøver dog ikke nødvendigvis at bruge hindbær marmalade som jeg gjorde, men kan erstatte det med jordbær marmalade. Det kan man selv eksperimentere med.

Cheesecake opskrift

Denne cheesecake opskrift er meget simpel og ligetil. Jeg har som altid suppleret opskriften med billeder, da billeder som bekendt kan forklare tingene 1000 x bedre end ord.

Denne cheesecake opskrift er beregnet til 8 personer og det kan ikke anbefales at lave den dobbelt, da jeg har prøvet dette og man får en knap så luftig kage.

Ingredienser:

Kiksebund

  • 250 gr. Digestive kiks
  • 100 gr. smeltet smør
  • 3 spsk sukker

Flødeost blanding

  • 2 pakker Philidelphia eller lignende flødeost
  • 100 gr sukker
  • ½ spsk vanilje ekstrakt
  • 2 æg, som er slået ud.
  • 1,5 spsk mel
  • 115 gr. Creme fraiche
  • Evt en plade hvid chokolade (100-200 gr.), smeltet

Topping

  • Hindbær marmalade/sirup

 

Her er et billede af de ingredienser, som indgår i kagen.

cheesecake

 

 

 

 

 

 

 

 

NB. Hvis du undrer dig over at mængderne af ingredienser, der er vist på billederne ikke er de samme, som dem der står i ovenstående cheesecake opskrift, så er det fordi jeg lavede en dobbelt portion af opskriften den dag. Jeg vil anbefale at man bruger de mængder, som er angivet i denne cheesecake opskrift, da det giver en mere velsmagende og luftig kage. 🙂

Fremgangsmåde

Kiksebund

1. Tag en springform og dæk bunden og siderne med stanniol for at undgå at der sker lækage fra bunden.

cheesecake

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Smør indersiden af springformen.

3. Forvarm ovnen til 160 grader celsius (jeg sætter den altid på varmluft).

4. Hak kiksene på et skærebræt indtil de er granulerede og ser ud som på billedet herunder. Hvis du ikke gider at hakke dem kan du evt. komme dem i blenderen, men jeg har ikke gode erfaringer med det (måske fordi min blender ikke er så kraftig), så foretrækker at hakke dem på skærebræt.

cheesecake

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Tag en lille skål og bland de granulerede kiks med smeltet smør og sukker.

TIP: Du kan smelte smøret i mikroovnen (ved lav effekt), hvis det skal gå stærkt.

cheesecake

 

 

 

 

 

 

 

 

6. Kom kikseblandingen i den smurte springform og fordel den jævnt med et decilitermål eller glas (brug håndfladen eller et glas, hvis det er svært at få kiksebunden jævnet).

cheesecake

 

 

 

 

 

 

 

 

7. Bag kiksebunden (i den forvarmede ovn) i 10 minutter.

Flødeost blanding

1. Tag en stor skål og kom flødeosten i.

2. Tilføj 100 gram sukker.

3. Tilføj også 1.5 spsk mel

4. Hæld endelig ½ spsk vaniljeekstrakt i.

cheesecake

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Tag håndmixeren frem og kør på jævn hastighed indtil det er blandet godt.

6. Tilføj nu 115 gr. Creme fraiche.

7. Kør igen håndmixeren på jævn hastighed indtil det er blandet godt sammen.

8. Skru blenderen ned på lav hastighed.

9. Tilføj æg: et ad gangen og vær forsigtig med ikke at blende dem for meget! (æggene hjælper til at toppingen ikke slår revner)

Samling af kagen

1. Nu, hvor kiksebunden er bagt og flødeost blandingen er klar, skal kagen samles!

2. Hæld flødeost blandingen ovenpå den afkølede kiksebund og fordel den jævnt med en dejskraber.

3. Fordel også jordbær marmalade drypvis på toppen.

4. Tag derefter en kniv og kør den igennem dråberne i et hvirvel mønster.

cheesecake_foer_ovn

Bagning og afkøling

1. Kom den færdigsamlede strawberry cheesecake ind i ovnen i 40-55 minutter på 160 grader C

2. Når den tages ud af ovnen skal den gerne være fast, men må godt vrikke lidt i midten.

3. Lad kagen afkøle og sæt den i køleskabet i min. 4 timer.

Voila New York Cheesecake 🙂

cheesecake

 


Jeg indledte med at skrive at den næsten smagte som på Starbucks og det holder jeg fast i. Dog er den ikke helt så pæn som den man får på Starbucks, men igen hvorfor betale næsten 40 kroner, når man kan få et næsten lige så godt resultat ved at følge min cheesecake opskrift? 😎

[print_link]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *